Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Primeur in Nederland: Neuswijzer – Heel Nederland Ruikt

25 september 2023
Op donderdag 12 oktober 2023 presenteert een team van wetenschappers en kunstenaars tijdens Odorama bij Mediamatic voor het eerst het boek ‘Neuswijzer – Geuratlas van de Lage Landen’.

Het boek is samengesteld door VU-hoogleraar Inger Leemans (Cultuurgeschiedenis) en VU-onderzoeker Caro Verbeek in samenwerking met 23 kunstenaars en geurwetenschappers. Een heel boek over Nederlandse geurplaatsen, erfgoed, geurwoorden en de werking van de reuk.

Geuren kleuren

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak, brengen herinneringen tot leven, verleiden, brengen emoties en verlangens teweeg, en roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn typische Nederlandse geuren en geurplaatsen? En bestaat er zoiets als geurerfgoed?

Boekpresentatie
De presentatie vindt plaats bij Mediamatic Amsterdam. Verschillende geuren, samengesteld door Frank Bloem, zullen de revue passeren. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren.

Meer informatie
Kaarten voor de presentatie zijn verkrijgbaar bij Mediamatic. Kijk voor meer informatie over het boek Neuswijzer – Geuratlas van de Lage Landen op de website van Boomgeschiedenis