Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Positief advies voor structurele impuls onderzoek en onderwijs in het SSH-domein

14 maart 2023
De Nationale Commissie Sectorplannen heeft op 13 maart een positief advies gegeven voor een investering van 70 miljoen euro in onderzoek en onderwijs in het SSH-domein (Social Sciences and Humanities – bestaande uit Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Rechten en Economie & Bedrijfskunde). Voor het SSH domein zou dit een structurele investering van 70 miljoen euro in totaal betekenen, als de minister dit positieve advies volgt.

In oktober 2022 is het eerste deel van deze middelen (30% van het totaal) al toegekend en de verwachting is dat we vanaf 2023 tot 2028 de resterende middelen krijgen die het SSH-domein in totaal een extra impuls van 70 miljoen euro zullen geven.

Sectorplannen
De sectorplannen zijn gericht op het maken van strategische en inhoudelijke keuzes, het identificeren van prioriteiten en het aanpakken van knelpunten door landelijke samenwerking. De nieuwe SSH-sectorplannen richten zich onder andere op versterking van de discipline onderwijskunde en de lerarenopleidingen, veerkracht bij jeugd, psychische aandoeningen, de menselijke factor in nieuwe technologie├źn, maatschappelijke transitie en gedragsverandering en maatschappelijke ongelijkheid en diversiteit. Daarnaast worden er op de geprioriteerde terreinen vaste posities voor universitair docenten gerealiseerd en extra investeringen gedaan in lokale onderzoeksinfrastructuur en de bijbehorende lab- en datamanagementondersteuning.