Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Oproep: Word lid van het adviespanel van Open Science NL

28 november 2023
Open Science NL is op zoek naar personen met kennis van het open science-veld om de transitie naar open science te bevorderen. Vanaf februari 2024 zal Open Science NL vier adviespanels opzetten.

De adviespanels zullen bestaan uit onafhankelijke experts rond de thema's: 

  • Burgerwetenschap & maatschappelijke betrokkenheid 
  • Open wetenschappelijke communicatie 
  • Open onderzoekssoftware 
  • FAIR-data 

De panels zullen Open Science NL adviseren bij het uitvoeren van haar missie: het versnellen van de overgang naar Open Science in Nederland. Hierbij streeft Open Science NL ernaar om de behoeften van de gemeenschap voorop te stellen. 
 
Op strategisch niveau zullen de panels vragen bespreken zoals: wat zijn effectieve manieren om open science te bevorderen? Welke afhankelijkheden en gevoeligheden zijn er rondom Open Science? Welke open science-projecten lopen er bij de instellingen en hoe sluiten ze aan bij het programma van Open Science NL? Deze input van de panels zal worden gebruikt om financieringsinstrumenten en toekomstige werkprogramma's te ontwikkelen. 
 
Panelleden
Elk panel zal bestaan uit 5 tot 10 experts uit het veld die gedurende 2-3 jaar lid zullen zijn van het panel. Kent u iemand met expertise op het gebied van Open Science die gehoord moet worden? Of bent u een expert op een specifiek gebied van Open Science? Word dan lid van het adviespanel! 
 
Lidmaatschap van het panel is op persoonlijke titel; leden vertegenwoordigen niet de organisatie waarvoor ze werken of een specifieke groep. 

Lees meer en solliciteer op openscience.nl

Heb je vragen over Open Science op de VU?

Neem contact met ons op!

openscience@vu.nl

Contactpersoon