Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onthulling nieuw kunstwerk Fungal Faculty op de campus

19 september 2023
Ervaar de fluïditeit van intelligentie met het kunstwerk ‘Fungal Faculty’. Dit kunstwerk, een samenwerking tussen kunstenaar Thijs Biersteker en de Computational Intelligence Group van de VU Amsterdam, wordt op 21 september in het NU-gebouw onthuld.

De paradigma's van intelligentie worden in deze tijd opnieuw gedefinieerd. Dit gaat van kunstmatige neurale netwerken tot ondergrondse myceliumnetwerken. Deze myceliumnetwerken roepen vragen op over de positie van de mensheid te midden van een breed spectrum van intelligentie. Ze nodigen ons ook uit om na te denken over wat we kunnen leren van andere vormen van intelligentie. 

De kunstinstallatie, een samenwerking tussen ecologische kunstenaar Thijs Biersteker en de Computational Intelligence Group onder leiding van hoogleraar Guszti Eiben, verweeft de eeuwenoude intelligentie van schimmelnetwerken met moderne kunstmatige intelligentie. Fungal Faculty daagt het idee van de ‘superieure’ intelligentie van de mensheid uit. Het kunstwerk is een mix van gerecycled staal en 3D-geprinte gerecyclede schimmelelementen. Ingebed in deze structuur is een raster van lichten, georkestreerd door een AI, die een camera als primaire input gebruikt. 

De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op donderdag 21 september tussen 10.00 en 12.00 uur, tijdens de openingsweek van het VU Centre for Teaching & Learning (VU-CTL). Bij de opening van het kunstwerk kun je ook de workshop ‘A Broader Mind-Mixed Classroom in Practice’ volgen. Je kunt je voor de opening en workshop inschrijven op de webpagina van VU-CTL

  De installatie is tot mei 2024 te zien op de campus, op de volgende locaties: 

  • 21 sept - 21 nov 2023    NU in het Atrium tussen Theatre 1 en 2 (zie bijlage) 
  • 22 nov - 21 jan 2024       Hoofdgebouw in de nis aan de Boelelaanzijde rechts van de Aula 
  • 22 jan - 21 mrt 2024       W&N Begane grond bij de kabinetten schuin tegenover IT helpdesk 
  • 21 mrt - 21 mei 2024     O|2 links van entree van het Science Café