Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Masteropleiding Epidemiologie opnieuw excellent

23 maart 2023
De post-initiële masteropleiding Epidemiologie is recent opnieuw als Excellent beoordeeld. Slechts 17 andere masteropleidingen in Nederland hebben ook het oordeel Excellent gekregen.

 De opleiding is niet allen interessant voor artsen die hun medisch onderzoek willen verbeteren, ook biomedici, gezondheidswetenschappers, psychologen en sociale wetenschappers melden zich aan.

De opleiding tot Epidemioloog is in 1987 gestart als post-doctorale opleiding. Jos Twisk, opleidingsdirecteur: ‘Er was toen sprake van een relatief hoge werkloosheid onder afgestudeerde artsen. In samenwerking met het toenmalige Arbeidsbureau is deze opleiding ontwikkeld. ’Sinds 2010 is de opleiding NVAO geaccrediteerd. De opleiding is twee jaar, maar alle modules worden ook los aangeboden. Twisk: ‘Voor artsen een mooie kans om vakken naast hun klinisch werk of onderzoek te volgen.’ Studenten waarderen vooral het team van docenten, allemaal experts op hun vakgebied. Ook op inhoud, begeleiding, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer scoort de master Epidemiologie heel goed. Omdat ze op al die punten de hoogste scores ontvingen, hebben ze het predicaat excellent gekregen. Twisk: ‘In de komende jaren hebben we de ambitie om vooral niet achterover te leunen. De opleiding richt zich met name op de methodologie en toegepaste statistiek binnen de epidemiologie en dat is een veld dat zich razendsnel ontwikkelt. Het is dus belangrijk dat we deze ontwikkeling kritisch volgen en dat we de ontwikkelingen implementeren in ons onderwijs. Enerzijds door bestaande cursussen te ‘updaten’ en anderzijds door nieuwe (keuze)cursussen te ontwikkelen.’

www.epidm.nl

Andere masteropleidingen van de faculteiten Geneeskunde van Amsterdam UMC zijn ook goed beoordeeld, soms zelfs bovengemiddeld. De Keuzegids beoordeelt jaarlijks ruim 1200 masteropleidingen op inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer. Ook de master Oncology en Geneeskunde op voorbereiding loopbaan wordt door studenten bovengemiddeld gewaardeerd. De recent gestarte VU-master Personlized Medicin is nog niet meegenomen in deze beoordeling.