Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Enquête: Wie is de beste nieuwe Minister-president van Nederland?

7 november 2023
Wie is de beste nieuwe minister-president van Nederland? Dat is de hoofdvraag van het onlangs gestarte online onderzoek ‘Het perfecte plaatje’ van het Amsterdam Leadership Lab aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met dit onderzoek willen de wetenschappers meer focus leggen op de kwaliteiten van de kansrijke kandidaten voor het premierschap.

Op 22 november gaat Nederland opnieuw naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Deze dag stemt Nederland indirect ook voor de nieuwe minister-president (premier) van ons land. In de media wordt al veel gesproken over de inhoud van de verschillende partijprogramma’s, maar volgens de onderzoekers van het Amsterdam Leadership Lab gaat de aandacht vooral uit naar het inhoudelijke partijprogramma. Directeur en VU-hoogleraar Mark van Vugt: "Kiezers hebben een ideaal plaatje in hun hoofd van de kwaliteiten van de nieuwe premier van Nederland en we kijken met dit onderzoek in hoeverre deze kandidaten hieraan voldoen. De resultaten van het onderzoek zullen via diverse (sociale) media worden gedeeld in de komende weken en als wetenschappelijke publicatie verschijnen."

Vragenlijst
Om inzicht te krijgen in welke leiderschapskwaliteiten de nieuwe premier van Nederland volgens kiezers moet hebben, heeft het Amsterdam Leadership Lab een online enquête uitgezet. De vragenlijst is open voor iedereen en invullen duurt 5 minuten (deelname is anoniem). Deelnemers maken kans op een bol.com bon van 50 euro. Resultaten zullen worden gedeeld via sociale media. U kunt deelnemen aan de vragenlijst via deze link. Invullen kan nog t/m woensdag 15 november.

Het Amsterdam LeadershipLab
Het Amsterdam Leadership Lab baseert zich op de evolutionaire oorsprong van leiderschap om een diepgaand begrip te krijgen van de dynamiek tussen leiders en volgers en de gevolgen daarvan. Het lab streeft ernaar nauw samen te werken met managers en professionals in organisaties. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat het onderzoek actueel en relevant blijft. Daarbij is het uitgangspunt om inzichten uit onderzoek te delen met de mensen die er het meest baat bij hebben: mensen in organisaties die ze kunnen implementeren in hun eigen procedures, praktijken en dagelijkse activiteiten.