Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Dit zijn de winnaars van de FSW Onderzoeksprijzen 2022

26 januari 2023
Tijdens het Talma evenement afgelopen 20 januari werden de onderzoeksinitiatieven van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in het zonnetje gezet. Daarbij zijn drie onderzoeksprijzen uitgereikt: een masterthesis-prijs, een dissertatieprijs en een onderzoeksprijs.

FSW Onderzoeksprijs (junior) 2022  
De FSW Onderzoeksprijs is een erkenning voor de meest aansprekende, veelbelovende en originele onderzoeksprestaties. Dit jaar werd de FSW Onderzoeksprijs toegekend aan een junior onderzoekstalent. 

Sociaal en cultureel antropoloog Luisa Schneider won de junior FSW Onderzoeksprijs voor haar originele en impactvolle etnografisch onderzoek. “Luisa doet uitgebreid etnografisch onderzoek naar Sierra Leone, dakloosheid en precair gehuisveste mensen, en de gevolgen voor de sociale cohesie en de hedendaagse welvaartsstaat. Ook heeft ze een sterk talent en een sterke passie voor het presenteren van onderzoeksresultaten en inzichten aan een groot publiek, zowel aan beleidskringen als de maatschappij, door middel van samenwerken met videoproducties en tentoonstellingen in musea,” schreven de juryleden in hun rapport. “Wij zien in Luisa een veelbelovende jonge onderzoeker en academicus die interessant en origineel onderzoek doet, waarbij ze ook haar onderzoek verspreid buiten de academische gemeenschap.”  

FSW Dissertatieprijs 2022  
De FSW Dissertatieprijs heeft tot doel de kwaliteit van empirisch onderzoek op het brede terrein van de sociale wetenschappen te verhogen. De toekenning van de FSW Dissertatieprijs staat open voor alle promovendi van FSW die hun proefschrift in de afgelopen twee jaar aan de faculteit hebben verdedigd. 

Dit jaar werd de FSW Dissertatieprijs toegekend aan organisatiewetenschapper Sarah van Duijn. De jury erkende Sarah vooral voor haar veelzijdige talenten binnen haar onderzoek. “In schaatsen heb je soms uitzonderlijke talenten die niet alleen kampioenen kunnen worden bij allround schaatsen, maar ook goud winnen tijdens individuele afstanden op de Olympische Spelen,” schreef de jury. “Onze winnaar is zo’n talent tijdens deze FSW Olympische Spelen. De thesis die dit jaar de dissertatieprijs wint, is van grote substantie, maar blijft van de eerste tot de laatste pagina consistent, neemt de lezer mee door de structuur van het omschreven onderzoek, reflecteert academische volwassenheid en heeft al belangrijke contributies geleverd aan de wetenschap en de praktijk.”  

FSW Johannes van der Zouwen Masterscriptie-prijs 2022
De FSW Johannes van der Zouwen Masterscriptie-prijs wordt uitgereikt aan de meest indrukwekkende masterscriptie binnen de sociale wetenschappen. De masterthesis moet beoordeeld zijn met minimaal een 8 en maximaal 1 jaar voor de indieningsdatum zijn afgerond.  

Dit jaar is de prijs toegekend aan Danique de Rijk. De student van de onderzoeksmaster Societal Resilience schreef de scriptie: “Smuggling knowledge, policing ‘habitus’ and pioneering innovation: A study on the Public Prosecutor, social innovation & learning-led maritime policing of drug smuggling”. 

Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars vanuit de Faculteit der Sociale Wetenschappen!