Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Arie den Boef nieuwe fellow Nederlandse Academie voor Technische Wetenschappen

8 november 2023
Hoogleraar metrologie en nanolithografie Arie den Boef is, samen met 61 andere vooraanstaande experts, aangesteld als ‘inaugural fellow’ door de Nederlandse Academie voor Technische Wetenschappen (NAE). Doel van de NAE is het bevorderen van technologische innovatie voor de urgente maatschappelijke vraagstukken, om op die manier te zorgen voor een duurzame en welvarende toekomst voor iedereen.

Verbinding industrie en academische wereld
Den Boef
is, naast hoogleraar, ook fellow bij ASML en werkzaam bij ARCNL. Door die verschillende rollen weet hij uitstekend verbinding te maken tussen de industrie en de academische wereld. "De Nederlandse Academie voor Technische Wetenschappen wil techniek en wetenschap verbinden om maatschappelijke en economische waarde te creëren”, zegt hij op de website van ARCNL. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg om hieraan bij te dragen met de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan."

Fellows
De 62 experts zijn afkomstig van onder meer kennisinstellingen, de technische wetenschappen, bedrijven en start-ups. Ze werken in verschillende vakgebieden, waaronder in de techsector, ICT, gezondheidszorg, energiesector, het waterbeheer en de voedingsindustrie. Vanaf volgend jaar zal de NAE jaarlijks tien nieuwe Fellows selecteren.

Inaugiratie
De formele inauguratie van de experts staat gepland op maandag 13 november in De Nieuwe Kerk in Den Haag. Tijdens dit feestelijke evenement zijn er toespraken van verschillende prominenten, onder wie de demissionair ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken en Klimaat. Ook een afgevaardigde van de 4TU.Federatie, wiens steun onmisbaar was bij de oprichting van de NAE, komt aan het woord. Meer informatie is te vinden op de NAE-website.