Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

29 september 2023: Afscheidsrede Chris Polman

29 september 2023
Bestuursvoorzitter en VU-decaan Chris Polman neemt vandaag afscheid van Amsterdam UMC. Hij is dan ruim 10 jaar lid, decaan, vicevoorzitter en voorzitter van de raad van bestuur geweest.

Bestuursvoorzitter en VU-decaan Chris Polman neemt vandaag afscheid van Amsterdam UMC. Hij is dan ruim 10 jaar lid, decaan, vicevoorzitter en voorzitter van de raad van bestuur geweest. Vanmiddag vrijdag 29 september houdt Polman zijn afscheidsrede als hoogleraar bij de VU. Op 1 november 2023 volgt zijn formele vertrek bij Amsterdam UMC. De maand oktober staat in het teken van overdracht. Saskia Peerdeman, nu vicedecaan UvA bij Amsterdam UMC, zal per 1 november hem opvolgen als decaan VU. 

Chris Polman is opgeleid als neuroloog, en verdiende zijn sporen met onderzoek naar, en de behandeling van patiƫnten met MS. Na zijn loopbaan als hoogleraar Neurologie in VUmc werd hij in 2013 lid raad van bestuur en twee jaar later tevens vicevoorzitter. Weer een jaar later volgde de benoeming tot decaan Geneeskunde bij de VU. Na de bestuurlijke fusie tussen VUmc en AMC in 2018 werd hij bestuursvoorzitter van VUmc en vicevoorzitter van het AMC. Sinds januari 2022 is hij voorzitter raad van bestuur van Amsterdam UMC, voor beide locaties. Met recht een bijzondere loopbaan.