Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Prof. Fonseca Guerra benoemd tot Chemistry Europe Fellow

28 april 2022
Prof. Célia Fonseca Guerra is benoemd tot Chemistry Europe Fellow. Chemistry Europe is een organisatie die 16 nationale chemische verenigingen binnen Europa vertegenwoordigt.

Elke twee jaar worden er twee chemici per land tot Fellow benoemd vanwege hun wetenschappelijke en organisatorische bijdrage aan de chemische wetenschap in Europa.

Prof. Fonseca Guerra heeft haar benoeming gekregen “voor haar toegewijde steun aan het Europese project, in het bijzonder voor haar uitmuntende auteurschap in tijdschriften van Chemistry Europe en haar voortdurende steun”. Zij voelt zich vereerd door deze erkenning: “Ik ben vereerd dat ik tot Chemistry Europe Fellow ben verkozen en ik ben verheugd wetenschappelijk en organisatorisch te kunnen bijdragen aan de Europese chemiegemeenschap.”

Naast Fonseca Guerra is ook Prof. Floris Rutjes, de huidige voorzitter van de European Chemical Society, dit jaar verkozen tot Fellow. De kandidaten worden voorgedragen aan een commissie door de redacties van Chemistry Europe, en door de nationale verenigingen en hun vertegenwoordigers, die vervolgens overgaat tot de definitieve benoeming.

Alle ins en outs over deze benoeming staan in het volgende artikel te lezen: https://www.kncv.nl/k/n1110/news/view/188225/878/chemistry-europe-announces-fellows-class-of-2020-21.html