Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Open archief voor groene software om transitie te versnellen

29 augustus 2022
Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een online archief gelanceerd voor de ontwikkeling van duurzame software. Deze Archive of Awesome and Dark Tactics is open-access en open-source, bedoeld om te informeren, te inspireren en best practices te delen met iedereen die betrokken is bij de transitie naar digitale duurzaamheid.

Hoogleraar Software engineering Patricia Lago, hoofd van de Software and Sustainability onderzoeksgroep van de VU en initiatiefnemer van het archief, vertelt: ‘We krijgen veel vragen uit allerlei hoeken over het verduurzamen van IT. Archive of Awesome and Dark Tactics heeft als doel de digitale duurzaamheidstransitie te ondersteunen en te versnellen. We delen niet alleen de awesome tactics, maar ook de voorbeelden van wat je beter niet kunt doen, de dark tactics.’ 

Het archief biedt informatie en kennis over hoe je energieverbruik kunt verlagen of de voetafdruk van de digital presence of IT-oplossingen kunt verkleinen. Wie zijn goede voorbeelden deelt, krijgt daarvoor ook uitgebreide credits op de site. Ook kunnen via de site bestaande oplossingen aangevuld worden. 

Je kunt eenvoudig door de catalogus bladeren via tags en categorieën. Ook is het mogelijk om via GitHub je eigen bijdrage te leveren, of door een formulier in te vullen en in te zenden, waarna het voor je geüpload wordt. Lees meer over hoe dat in zijn werk gaat op de website.