Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Keuzegids Masters 2022

2 februari 2022
Studenten beoordelen diverse masteropleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam bovengemiddeld goed. Dat blijkt uit de Keuzegids 2022, die donderdag 3 februari is verschenen. In de Keuzegids beoordelen masterstudenten jaarlijks hun opleidingen op inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer.

De Vrije Universiteit Amsterdam is blij dat zoveel masterstudenten de beoordelingen ingevuld hebben. Hieronder volgt een kort overzicht van de masteropleidingen die als ver bovengemiddeld zijn beoordeeld.

De Faculteit der Geneeskunde scoort ver bovengemiddeld op ‘voorbereiding loopbaan’ met de master Geneeskunde. Dat geldt ook voor de research master Cardiovascular research die naast de voorbereiding op de loopbaan ook hoge scores haalt in de categorie toetsing en inhoud. De master Oncology wordt ver bovengemiddeld door studenten gewaardeerd op inhoud. De post-initiële* master Epidemiologie haalt dezelfde score op alle onderdelen.

Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid scoort de master Ondernemingsrecht net als vorig jaar ver bovengemiddeld goed op de onderdelen inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer. Ook de post-initiële* executive master Finance and Control van de School of Business and Economics valt die eer te beurt.

De Faculteit der Geesteswetenschappen valt op met de master Kunst- & Cultuurwetenschappen. De master haalt hoge scores op inhoud, begeleiding en toetsing. De master Taalwetenschappen wordt door studenten goed gewaardeerd op het onderdeel ‘voorbereiding loopbaan’.

Binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen steekt de onderzoeksmaster Societal Resillience er bovenuit op inhoud, begeleiding en sfeer. De Master Sociologie scoort hoog op toetsing.

De Keuzegids Masters wordt jaarlijks samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en vergelijkt alle geaccrediteerde masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen en accreditatiegegevens waarbij gebruik wordt gemaakt van informatie uit de Nationale Studentenenquête. Deze beoordelingen stellen toekomstige studenten mede in staat een weloverwogen keuze voor hun masteropleiding maken.

* Post-initiële masters zijn bedoeld voor academici met werkervaring die vaak al een initiële master hebben behaald en worden niet door de overheid bekostigd.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam