Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Keuzegids: 6 bacheloropleidingen krijgen predicaat ‘topopleiding’

24 november 2022
Zes bacheloropleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) krijgen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dat blijkt uit de Keuzegids 2023 die donderdag 24 november is verschenen. In de gids beoordelen bachelorstudenten jaarlijks hun opleidingen op inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer.

In de lijst van brede klassieke universiteiten van Nederland staat de VU dit jaar op de vierde plek. Als instelling krijgt de VU dezelfde score als vorig jaar met goede beoordelingen voor aarde en milieu. Zo zijn de bacheloropleidingen Aardwetenschappen en Biologie opnieuw verkozen tot ‘Topopleiding’. “Ik ben enorm trots op dit resultaat. Als universiteit werken we in onderwijs en onderzoek hard aan een betere wereld en leiden we onze studenten op om te bouwen aan een duurzame toekomst. Het is dan ook mooi om te zien dat we ook dit jaar weer goed worden gewaardeerd door studenten van opleidingen op het gebied van duurzaamheid. Een mooie kroon op het harde werk van betrokken docenten en ondersteuners”, aldus rector magnificus Jeroen Geurts.

Ook de bacheloropleidingen Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Geneeskunde en Joint degree Liberal Arts & Sciences prolongeren hun titel als ‘Topopleiding’. De bachelor Sociologie is de nieuwkomer in de lijst en krijgt dit jaar voor het eerst sinds de nieuwe opzet van de Keuzegids het kwaliteitskeurmerk ‘Topopleiding’.

Sinds 2021 is er een nieuwe opzet van de enquête en zijn de beoordelingsthema’s anders dan in voorgaande jaren waardoor de nieuwe rankings van de best scorende universiteiten niet vergelijkbaar met de uitkomsten van de Keuzegids voor 2021.

Keuzegids
De Keuzegids Bachelors wordt jaarlijks samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en vergelijkt alle geaccrediteerde bacheloropleidingen aan de Nederlandse universiteiten. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen en accreditatiegegevens waarbij gebruik wordt gemaakt van informatie uit de Nationale Studentenenquête. Deze beoordelingen stellen toekomstige studenten mede in staat een weloverwogen keuze voor hun bacheloropleiding maken.