Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Alumnibijeenkomst Religie & Theologie

9 september 2022
‘Levensbeschouwelijk Ondernemen’ was het thema van een bijzonder alumniprogramma dat op vrijdag 16 september 2022 werd geopend door de rector magnificus van de Universiteit voor Humanistiek, prof. dr. Joke van Saane. In aanwezigheid van een groot aantal Religie en Theologie-vakgenoten gingen decaan Ruard Ganzevoort en valorisatiedirecteur Johan Roeland met elkaar in dialoog over de vraag: ‘Wat is de markt voor religie en theologie?’

Na een mooi applaus voor het optreden van celliste Diana Sanz ontstond op het podium in de Kerkzaal van de Vrije Universiteit Amsterdam vervolgens een geanimeerd panelgesprek onder leiding van Lenneke Post.  

Deelnemers aan het gesprek waren Elvis-dominee Fred Omvlee, Nyenrode-hoogleraar Business & Spiritualiteit Sharda Nandram, valorisatiedirecteur Geesteswetenschappen Diederik Oostdijk, ‘Student Eloquent` oprichter Imane Amara en Johannes van den Akker, stichter van ‘Het Kleiklooster’. 

Na een reactie van oud-decaan prof. dr. Wim Janse op deze uitwisseling sloot Joke van Saane dit boeiende programma af op de vijftiende verdieping van het hoofdgebouw.  

Bekroning van de middag vond daarna plaats in de Aula, waar Wim zijn visie op ontwikkelingen en aanbevelingen voor de toekomst deelde in een sprankelende afscheidsrede met als titel ‘De ondernemende faculteit’.  

Een mooie bijeenkomst, afgesloten met een feestelijke borrel in het gezelschap van geïnspireerde alumni, emeriti, docenten en andere genodigden.