Prof. dr. C. Mirjam van Praag - Voorzitter

Mirjam van Praag (1967) is sinds 1 maart 2018 voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Opleiding
Mirjam van Praag studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1996 promoveerde zij aan dezelfde universiteit.

Werkervaring
Na functies bij Procter & Gamble, Intomart en The Boston Consulting Group ging Mirjam van Praag in 1998 de wetenschap in aan de Universiteit van Amsterdam.
In 2005 werd Van Praag aldaar hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie. Ze was oprichter en directeur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) van de UvA, VU en HvA.
In 2014 trad Van Praag aan als hoogleraar Ondernemerschap aan de Copenhagen Business School. Naast haar hoogleraarschappen vervulde Van Praag een aantal nevenfuncties. Zij was onder meer kroonlid van de Sociaal Economische Raad (2010 – 2018), had diverse commissariaten en zat in verschillende raden van toezicht en advies.

Nevenfuncties

• Professor of Entrepreneurship, Department of Innovation and Organizational Economics, Copenhagen Business School
  • Professor of Entrepreneurship and Society, Vrije Universiteit Amsterdam
  • Lid Raad van Commissarissen De Nederlandsche Bank (en qq als onderdeel daarvan lid van De Bankraad)