Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Beyond Return en rondleiding VU ART SCIENCE gallery

Beyond return: Kunst in dialoog met koloniaal erfgoed. Rondleiding: Tijdens de rondleiding leer je meer over de collectie en tentoonstellingen en hoor je de verhalen achter kunstwerken.

Beyond Return

Nederlandse musea herbergen (nog steeds) duizenden objecten uit voormalige koloniën. Discussies over de noodzaak om ze terug te geven zijn er in overvloed.

In het onderzoeksproject "Ownership, Value and the Question of Colonial Heritage in Museums" (geleid door de Vrije Universiteit) houden naast wetenschappers uit verschillende disciplines ook kunstenaars zich bezig met dit koloniale erfgoed. Kunstenaars kunnen ons helpen te begrijpen wat het betekent als objecten uit hun dagelijkse gebruikscontext, lokale omgeving en klimaatomstandigheden worden gehaald. Ze zoeken naar manieren om ons te laten 'meeleven' met deze objecten, om ze opnieuw te activeren of om ervan te leren. Aram Lee doet dit door ons uit te nodigen de gebaren te maken die ooit werden gebruikt om "Tropical Objects" te hanteren.

In samenwerking met de VU Art Science Gallery zullen Katja Kwastek (hoogleraar hedendaagse kunstgeschiedenis aan VU Amsterdam, en onderzoeker in het Pressing Matter project) en kunstenaar Aram Lee (kunstenaar en momenteel resident in het Pressing Matter project) een gesprek hebben over Aram Lee's werk "Tropical Objects, Turns" (2019), tentoongesteld in de "Creating The Commons" tentoonstelling.

19.30 - 20.00 uur | Nieuwe Universiteitsgebouw | VU Art Science Gallery

Rondleidingen VU ART SCIENCE gallery

Een rondleiding die je niet wilt missen! Tijdens de rondleiding leer je meer over de collectie en tentoonstellingen en hoor je de verhalen achter kunstwerken.

Een rondleiding duurt 30 minuten.

De VU ART SCIENCE Gallery verbindt kunst, wetenschap en actualiteit met elkaar.  

De gallery host vertelt je graag meer over de huidige expositie Creating the Commons. Deze tentoonstelling onderzoekt de co-creatie van kunst en wetenschap.   

19.00 + 20.00 | Nieuw Universiteitsgebouw | mobiele vitrine Atrium

Terug naar Déjà VU Festival pagina

Andere programmaonderdelen van het Déjà VU Festival