Premaster Geschiedenis

Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, dan kun je tot de masteropleiding Geschiedenis worden toegelaten nadat je de premaster Geschiedenis (waarin je je deficiënties wegwerkt) met succes hebt afgerond. De premaster bestaat voor Geschiedenis in de regel uit 51 studiepunten.

Op grond van je vooropleiding en specialisatiewensen bepaalt de examencommissie hoe jouw individueel premasterprogramma eruitziet.

In alle gevallen kan met het premasterprogramma, dat vastgesteld wordt door de examencommissie, uitsluitend in september gestart worden.

Als je tot de premasterclass bent toegelaten met een hbo-diploma, dan is deelname aan een premasterassessment verplicht.

Inschrijven op modules is niet mogelijk voor de premasterstudent; dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau.

Het onderstaande schema is een voorbeeld van de studie-onderdelen die gevolgd moeten worden bij instromen vanuit HBO-bachelor-geschiedenis.
Het betreft hier maatwerk. Per individueel geval wordt bekeken hoe het programma er uit gaat zien.

Opleidingsschema

P Geschiedenis
Naam opleidingsdeel Code
Premaster Geschiedenis LP_GESHBO
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2018 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50047504 asnDCtitleasvPGeschiedenis asnDCcoverageasvKunstCultuurenGeschiedenis asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvPremaster asnDCcontributorasvFaculteitderGeesteswetenschappen asnfacultyasv50000030