Communicatiewetenschap (BSc)

Het medialandschap verandert razendsnel en kennis over communicatie is meer dan ooit nodig om deze veranderingen te begrijpen en in goede banen te leiden. Bij Communicatiewetenschap aan de VU duik je in de nieuwste mediaontwikkelingen en onderzoek je de maatschappelijke vragen die hierbij horen. Hoe gaan journalisten om met nepnieuws? Waarom is webcare door bedrijven belangrijk? Is het erg wanneer jij de hele dag op sociale media zit? Aan de hand van theorie, onderzoek en praktijkvoorbeelden beantwoord je dit soort belangrijke vragen en leer je hoe deze communicatieprocessen werken en hoe je ze kunt beïnvloeden.

De bacheloropleiding Communicatiewetenschap leidt op tot breed onderlegde communicatie-experts. Afgestudeerden kunnen communicatieprocessen in de publieke, private en organisationele sfeer begrijpen en verklaren. De opleiding is ook praktisch in die zin dat het studenten in staat stelt na de studie de beroepspraktijk in te gaan en daar als communicatiespecialist een functie te vervullen.

Doelstellingen en eindtermen
Jaarrooster 2018-2019
OER van CW 2018-2019

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2018 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50046584 asnDCtitleasvBCommunicatiewetenschap asnDCcoverageasvGedragenMaatschappij asnDCcoverageasvTalenenCommunicatie asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvBachelor asnDCcontributorasvFaculteitderSocialeWetenschappen asnfacultyasv50000042