Bedrijfskunde (BSc)

Bedrijfskunde is dé academische opleiding bij uitstek die je alle ingrediënten biedt om succesvol een organisatie te managen, zelf te ondernemen of organisaties van advies te voorzien. Als je je aangetrokken voelt tot het doorgronden van de complexiteit en dynamiek van het bedrijfsleven, werklust wil combineren met grenzeloze ambitie en een sterke analytische geest, dan ga je binnen de bedrijfskunde opleiding van de Vrije Universiteit de juiste mix vinden van academische diepgang en praktische relevantie om uitstekende werkgelegenheidskansen voor jezelf te creëren en jezelf te overtreffen.

Acht kerndisciplines

Bedrijfskunde brengt de noodzaak met zich mee om niet alleen de ‘harde’ en analytische kant van de organisatie, zoals de structuur, de processen en de financiën, maar ook de ‘zachte’ kant, de mensen en de cultuur, goed te kennen. Om die reden leer je binnen de opleiding bedrijfskundige problemen analyseren vanuit acht kerndisciplines: strategie, marketing, finance, management accounting, organisatiekunde, personeelsbeleid, logistiek en informatietechnologie.

De studie Bedrijfskunde is daarom een intensieve studie. Een groot deel van het onderwijs vindt plaats in interactieve vorm waarvoor je cases moet uitwerken, papers moet inleveren en de kans krijgt je werk te presenteren. De bacheloropleiding Bedrijfskunde duurt drie jaar. In het eerste deel van het programma komen de kerndisciplines aan bod. Vervolgens kun je je specialiseren in voorbereiding op een masteropleiding of de arbeidsmarkt. Hiertoe bieden we diverse specialisatietrajecten, bedrijfsstages en de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. Elk jaar telt 60 studiepunten, een studiepunt staat voor 28 uur studeren. Aan het begin van elke periode is er op Canvas een studiewijzer beschikbaar. Hierin vind je uitgebreide informatie over de doelstellingen, werkwijze en inhoud van de desbetreffende periode en ieder programmaonderdeel.

De bacheloropleiding Bedrijfskunde is een driejarige voltijdse opleiding en omvat 180 EC.

Verder studeren na de bachelor

Wil je na je bachelor doorstromen tot een van de masteropleidingen van SBE? Dat kan! De ingangseisen voor de masteropleidingen 2019-2020 zijn op dit moment echter nog niet bekend. Om een indruk te krijgen, kun je kijken naar de ingangseisen voor de masteropleidingen 2018-2019 en aanvullende toelatingseisen voor de masteropleidingen 2018-2019. Zodra de ingangs- en toelatingseisen voor 2019-2020 bekend zijn, zullen ze hier gepubliceerd worden.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2018 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50051755 asnDCtitleasvBBedrijfskunde asnDCcoverageasvEconomieRechtenBestuur asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvBachelor asnDCcontributorasvSchoolofBusinessandEconomics asnfacultyasv50000043