Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Student Wellbeing Point & Panel

Laatst gewijzigd op 30 maart 2022

Studeren is hard werken en dat brengt soms stress, zorgen of onzekerheid met zich mee. In sommige gevallen zorgt dit ervoor dat de studietijd als ‘zwaar of vervelend’ wordt ervaren en niet meer als ‘leuk en leerzaam’. De groep studenten bij wie dit speelt is de laatste jaren gegroeid en dat is geen goede ontwikkeling. 

Verschillende nieuwe initiatieven zijn opgezet om het studentenwelzijn op de VU te vergroten, waaronder het Student Wellbeing Point & Panel. 

Kom je binnenkort een keertje langs?

Student Wellbeing Point & Panel

 • Wat is het Student Wellbeing Point?

  Het Student Wellbeing Point is een studenten-initiatief waarbij getrainde VU studenten hun medestudenten een luisterend oor, een gezellig gesprek of advies op het gebied van studentenwelzijn bieden. Ook staan deze zogenaamde point-peers in nauw contact met bestaande VU diensten zoals de studentpsychologen waarnaar zij, wanneer nodig, makkelijk kunnen doorverwijzen.

  Dit alles vindt plaats in een informele, huiselijke sfeer in het Student Wellbeing Point wat centraal op de campus is opgezet.

 • Locatie en contactmogelijkheden

  Wil je graag met een medestudent praten? Heb je hulp nodig met het maken van een afspraak? Wil je even je hart luchten of gewoon even iets kwijt? 

  Het fysieke Student Wellbeing Point van de VU is dagelijks geopend. Je kunt van maandag t/m vrijdag van 10.00u tot 16.00u terecht. Het Student Wellbeing Point bevindt zich op de begane grond van het VU Hoofdgebouw. Je vindt onze huiskamer direct naast de Studentenbalie, zoals je in de video hieronder kunt zien! 

  We zijn verder digitaal bereikbaar via Zoom, de Livechat op deze pagina en per e-mail.

  • Chat (elke werkdag 10:00-16:00)
   Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom wordt de Livechat op deze pagina beheerd door jouw medestudenten (en niet door een chatbot!). Wees welkom!
  • E-mail
   Studentwellbeingpoint@vu.nl
  • Zoom (elke werkdag: 10:30 - 12:00)
   Wil je liever (video)bellen met één van onze Student Wellbeing Pointers? Dat kan via onderstaande Zoom link.
   Meeting ID: 987 4555 0646
   Passcode: peer2peer
 • Nieuws van het point + Vacature

  Vacature: Student Wellbeing Point medewerkers in 2022/2023! 

  Voor het komende academische jaar 2022/2023 zijn wij op zoek naar VU studenten die ons team willen versterken. Check de vacature hier

  De officiële opening van het Student Wellbeing Point & Panel 

  Yes! Na een succesvolle pilotfase is het Student Wellbeing Point & Panel op 23 maart 2022 officiëel geopend. Ad Valvas was er bij en heeft de hier een leuk artikel over gepubliceerd. Dank aan allen die aanwezig waren! 

 • Student Wellbeing Panel (nieuwe panel-vertegenwoordigers gezocht!)

  Naast het point is er een Student Wellbeing Panel. Dit panel bestaat uit een groep VU-studenten waarbij elke persoon de eigen faculteit representeert. Binnen hun faculteit zetten zij een netwerk op en brengen zij bestaande welzijns-initiatieven in kaart. Ook zijn zij de ‘’voelsprieten’’ van de faculteit en stellen zij het panel én point op de hoogte van wat er op welzijnsgebied speelt binnen de betreffende faculteit. Zo kan het welzijnsprogramma van de VU beter worden gestroomlijnd en verbeterd!

  Heb je vraag of idee over hoe het studentwelzijn binnen jouw faculteit kan worden verbeterd? Jouw panelvertegenwoordiger kan met je meedenken! Stuur gerust een mailtje naar studentwellbeingpanel@vu.nl en er zal contact met je worden opgenomen.

  Vacature: 

  Voor het komende academische jaar 2022/2023 zijn wij op zoek naar VU studenten die hun faculteit willen vertegenwoordigen in het Student Wellbeing Panel. Je vind de vacature hier

 • Social media

  Wil je op de hoogte blijven en ons beter leren kennen? Volg ons op Instagram!

Kom langs bij het fysieke Student Wellbeing Point!

Het Student Wellbeing Point bevindt zich op de begane grond van het VU Hoofdgebouw. Bekijk de video om exact te zien hoe je ons kunt vinden.

Heb je een vraag of opmerkingen?

Neem contact op met de Student Wellbeing Point & Panel

Student Wellbeing Point: studentwellbeingpoint@vu.nl
Stuur een e-mail naar het Student Wellbeing Point om met een Point Peer te praten, voor vragen en/of doorverwijzing.

Student Wellbeing Panel: studentwellbeingpanel@vu.nl
Stuur een e-mail naar het Student Wellbeing Panel als je ideeën of suggesties hebt voor (nieuwe) studentenwelzijnsinitiatieven op de VU.

Het Student Wellbeing Point bevindt zich op de begane grond van het VU Hoofdgebouw. Je vindt onze woonkamer direct naast de Studentenbalie. 

Volg ons op Instagram