Uitwisseling stap 6: regelen na terugkomst

Vraag over studeren in het buitenland
Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Welkom terug! We hopen dat je een leuke uitwisseling achter de rug hebt. Je dient nog een paar dingen te regelen om je uitwisseling af te ronden.

Te doen na uitwisseling

• Verslag van je uitwisseling
    • Studenten die op uitwisseling zijn geweest moeten een verslag schrijven voor de VU (NB: dit is niet hetzelfde als het Erasmus+verslag). De verslagen worden op de Worldmap geplaatst zodat andere studenten ervaringen kunnen lezen en een goed beeld krijgen van alle bestemmingen.
    • Vul het verslag in.
    • Het VU International Office controleert alle verslagen voordat ze online verschijnen.

Na ontvangst van het verslag zal je buitenlandse cijferlijst (mits ontvangen) verwerkt worden.

• Cijferlijst
    • Na je studie in het buitenland stuurt je gastuniversiteit een transcript of records: een cijferlijst met je resultaten.
    • In de meeste gevallen wordt dit transcript of records naar het VU International Office gestuurd. Daarna mailen we de faculteit met het verzoek de behaalde vakken te registreren. Voor Erasmus+-studenten wordt de scan ook doorgestuurd voor de Erasmus+beurs.
    • Als je zelf een hardcopy van je gastuniversiteit ontvangt, moet je door ons een scan laten maken, die geüpload wordt en naar de faculteit en (indien van toepassing) ook naar de Erasmus+beurs wordt gestuurd (erasmus@vu.nl).
    • Als je per e-mail een digitaal transcript of records ontvangt, moet je vragen of je gastuniversiteit deze direct mailt naar internationalrelations@vu.nl. Vervolgens wordt het digitale document geüpload en doorgestuurd naar de faculteit voor verwerking van de vakken. (N.B. Als je de cijferlijst zelf naar ons mailt, nemen we deze niet in behandeling)
    • De studiepunten van behaalde vakken worden omgezet naar de ECTS studiepunten waarmee de VU werkt. Het cijfer wordt geregistreerd als voldaan (VD). De behaalde vakken tellen niet mee voor je cijfergemiddelde.

Voor vragen over het verwerken van je cijfers kun je contact opnemen met het Onderwijsbureau van je faculteit.

• Nabetaling Erasmus+beurs
    • Studenten met een Erasmus+beurs moeten naast bovenstaande punten nogmaals hun volledig ingevulde learning agreement uploaden. Indien je learning agreement gewijzigd is, moet je de goedkeuring van de examencommissie ook toevoegen. Dit is voor de nabetaling van de beurs.
    • Ook moet je het Erasmus+ participant report online invullen. Dit moet je doen naast het verslag dat je voor de VU schrijft. Je krijgt het verslagformulier automatisch toegestuurd per e-mail.

Outgoing Exchange Team

Heb je een vraag? Mail ons!

Spreekuur (via Zoom):

Crisisnummer voor VU-studenten op uitwisseling die in nood verkeren:
9-17u: +31 20 59 85745
buiten kantooruren: +31 20 6444117