Uitwisseling stap 2: bezoek een voorlichting

Vraag over studeren in het buitenland
Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Ben je geïnteresseerd in studeren in het buitenland en vraag je je af hoe het nu verder gaat? Bezoek dan één van onze voorlichtingsbijeenkomsten!

Informatie over voorlichting

• Voorlichting voor eerstejaarsstudenten

Het Outgoing Exchange team van VU International Office organiseert een aantal keer per jaar activiteiten voor eerstejaarsstudenten.

• Minicollege Studeren in het buitenland (augustus)
      We geven een minicollege Studeren in het buitenland tijdens de introductiedagen.
    • Voorlichtingsbijeenkomst (april)
      In april organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst voor eerstejaarsstudenten die een semester in het buitenland willen studeren tijdens hun derde jaar. We vertellen meer over de voordelen en mogelijkheden om tijdens je studie op uitwisseling te gaan.
      Voorlichting op de campus: 21 april van 12:45 - 13:30 in HG-02A00
      Online voorlichting: 22 april van 12:45 - 13:30
      Je kunt je via deze link aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst.
  • Voorlichting voor tweede- en ouderejaarsstudenten

Het Outgoing Student Exchange team van VU International Office organiseert jaarlijks in november de ‘Study Abroad Weeks’. We vertellen je dan meer over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren tijdens je studie. Dit jaar zullen de Study Abroad Weeks plaatsvinden van 31 oktober tot en met 11 november. Alle tweedejaarsstudenten zullen hiervoor een uitnodiging per e-mail ontvangen in oktober. Rond die tijd kan je je ook  aanmelden voor onze Canvasgroep "Study Abroad Week 2022".

Wat kun je verwachten?

• Je wordt na aanmelding toegevoegd aan onze Canvaspagina, waar je alles vindt over studeren in het buitenland
    • Voorlichtingsvideo over o.a. hoe je een bestemming kiest en hoe de aanmelding en selectie werken
    • Voorlichtingsvideo's over alle regio's waar je kunt gaan studeren
    • Algemene live Q&A-sessies waarin je informatie krijgt over de mogelijkheden, aanmelding en selectieprocedure
    • Live Zoomsessie met teruggekeerde studenten

Indien je je wilt aanmelden voor een semester in het buitenland tijdens het academisch jaar 2023-2024, dan is het verplicht om onze video's te kijken en ons Study Abroad Handbook goed door te nemen. De aanmelddeadline voor studeren in het buitenland tijdens academisch jaar 2023-2024 zal gelden voor zowel het eerste en het tweede semester en wordt binnenkort op deze pagina bekend gemaakt.

• Contact en afspraak maken

Heb je na het lezen van ons Study Abroad Student Handbook nog vragen? Dan kun je op verschillende manieren met het Outgoing Student Exchange Team in contact komen, zie onderaan deze pagina.

Wie zijn wij?

Het Outgoing Student Exchange Team van het VU International Office bestaat uit de volgende leden:
    Renee van Waart
    Marleen Hemmes
    Insa Duvos
    Judith Vrolijk

Outgoing Student Exchange Team

+31 (0)20 59 85745 (tussen 10:00 - 12:00, ma-vr)

Heb je een vraag? Mail ons!

Spreekuur (inloop, geen afspraak nodig):
Elke dinsdag tussen 12:30 - 13:30 in de Global Room (HG-1A36)

Crisisnummer voor VU-studenten op uitwisseling die in nood verkeren:
+31 (0)20 59 85745
Bij geen gehoor of buiten kantooruren, bel dan het algemene VU-brede noodnummer (+31 (0)20 6444117). Voorbeelden van noodgevallen zijn natuurrampen, geweldsincidenten en gezondheidsproblemen.