Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Summer schools in het buitenland

Laatst gewijzigd op 8 februari 2023
Wil je voor een kortere periode in het buitenland studeren? Kijk dan naar de mogelijkheden om vakken aan een summer school of winter school te volgen. Er is ook de mogelijkheid om een los vak in het buitenland te volgen, bij een van onze Aurora partners.

Voor studenten in het eerste of tweede jaar zijn summer en winter schools een mooie kans om al internationale ervaring op te doen en tegelijkertijd extra ECTS te behalen. De meeste universiteiten bieden summer schools aan van 2 tot 6 weken in veel verschillende vakgebieden en de kosten lopen sterk uiteen.

De VU heeft ook een partnerschap met 3 exchange summer schools, waar je de kans krijgt om cursussen te volgen met vrijstelling van collegegeld. Hieronder vind je meer informatie over deze partneruniversiteiten. Naast deze 3 exchange summer schools zijn er ook veel andere partneruniversiteiten die summer of winter schools aanbieden. Soms kan je als VU-student korting krijgen door je aan te melden via VU International Office. Aan de rechterkant van deze pagina vind je een PDF-document met meer informatie over deze alternatieve mogelijkheden.

Naast summer schools is er ook de mogelijkheid om een los vak in het buitenland te volgen bij een van onze Aurora partner universiteiten. Hieronder vind je meer informatie over deze optie. 

Summer schools en losse vakken in het buitenland

 • King’s College Londen

  Deze Summer School biedt ongeveer 20 verschillende modules in verschillende vakgebieden aan, zoals gezondheid en leven, rechten, media en cultuur, business en management, psychologie, politiek en meer. De Summer School is opgedeeld in twee verschillende sessies, waaruit je er één kunt kiezen:

  • Sessie 1: ma, 3 juli 2023 - vr, 14 juli 2023
  • Sessie 2: ma, 17 juli 2023 – vr, 28 juli 2023
  • Beschikbare plekken: 4

  Persoonlijke uitgaven, zoals bijvoorbeeld accommodatie, eten, vervoer etc. moet je zelf betalen.

  Afhankelijk van de goedkeuring van de examencommissie kun je maximaal 7,5 ECTS behalen. Hier vind je meer informatie.

  Om je aan te melden voor deze summer school moet je genomineerd worden door VU International Office. Meer informatie hierover kun je onder 'aanmelding & deadlines' op deze pagina vinden. Heb je interesse of vragen? Stuur dan een e-mail naar outgoing@vu.nl.

 • SKKU – International Summer Semester, Seoul, South Korea

  De Summer School van de SKKU biedt onder meer cursussen over bedrijfskunde en economie, computer- en datawetenschappen, Koreaanse (taal)studies aan. Naast de lessen organiseert de universiteit ook veel culturele activiteiten.

  • Data: 26 juni – 21 juli 2023
  • Beschikbare plaatsen: 5

  De kosten voor dit programma zijn:

  • Aanvraagkosten van 100.000 KRW (ca. 75 EUR)
  • Kosten voor verzekering en sociaal programma 300.000 KRW (ca. 220 EUR)
  • Persoonlijke uitgaven (vlucht, visum, accommodatie, eten, verzekering, etc.)

  Afhankelijk van de goedkeuring van de examencommissie kun je per vak 3 ECTS behalen en je kan maximaal 3 vakken volgen. Meer informatie vind je hier of in onze Summer School-PDF hierboven.

  Om je aan te melden voor deze summer school moet je genomineerd worden door VU International Office. Meer informatie hierover kun je onder 'aanmelding & deadlines' op deze pagina vinden. Heb je interesse of vragen? Stuur dan een e-mail naar outgoing@vu.nl.

 • SMU – Singapore Global Summer Programme

  Als je meer wilt weten over Aziatische geschiedenis, economie, ondernemerschap of films, dan is dit de Summer School voor jou! Naast de cursussen zullen er ook bedrijfsbezoeken, netwerksessies en sociale/culturele activiteiten plaatsvinden.

  • Data: 26 juni – 21 juli 2023 (kan eventueel online plaatsvinden).
  • Beschikbare plaatsen: 14

  De kosten voor dit programma zijn:

  • Application fee van SGD 150 (ongeveer 93 EUR, te betalen bij de online aanmelding) 
  • Miscellaneous fee van SDG 230 (ca. 149 EUR, te betalen in april/mei)
  • Persoonlijke uitgaven (vlucht, visum, accommodatie, eten, verzekering, etc.)

  Afhankelijk van de goedkeuring van de examencommissie kun je tussen de 6 – 7,5 ECTS per cursus behalen. Meer informatie vind je hier of in onze Summer School-PDF hierboven.

  Om je aan te melden voor deze summer school moet je genomineerd worden door VU International Office. Meer informatie hierover kun je onder 'aanmelding & deadlines' op deze pagina vinden. De deadline voor deze summer school is 15 februari. Heb je interesse of vragen? Stuur dan een e-mail naar outgoing@vu.nl.

 • NAHSS - Netherlands Asia Honours Summer School

  China is één van de belangrijkste spelers op het wereldtoneel geworden. Ongeacht waar je vandaan komt, in welke sector je opereert of waar je woont, ga je in contact komen met China en haar invloeden. De NAHSS heeft als doel om haar deelnemers kennis te laten maken met alle facetten van China door middel van kennisuitwisseling en persoonlijke ervaringen. 

  Deelnemers van de NAHSS 2023 leren meer over het thema Reinventing Growth & Globalisation door het uitvoeren van een consultancy project voor één van de partners van de NAHSS, bedrijfsbezoeken in de private en publieke sector, colleges van China-experts, een Nederlandse zomerschool en een reis naar Singapore en Maleisië.

  De Netherlands-Asia Honours Summer School werkt samen met een grote verscheidenheid aan Nederlandse en Aziatische bedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen (bijvoorbeeld: ABN Amro, PwC, Huawei, McKinsey & Company, A.S. Watson Group, Ministerie van Buitelandse Zaken, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ministerie van Infrastructuur en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). 

  • Data: eind maart - september 2023 (kijk hier voor de specifieke tijdlijn). 
  • Onderdelen: Consultancy project in Nederland vanaf eind maart (5-7 uur per week), deelname in een Nederlandse summer school begin van de zomer (3 dagen) een business & cultuur trip naar Azië (2-3 weken in juli/augustus). 
  • Meld je aan tussen 1 december 2022 en 7 januari 2023, kijk hier voor meer informatie over de selectierondes.
  • Aanmeldingscriteria:
   • Je hebt bovengemiddelde cijfers (≥ 7.5/10), of je volgt een Honours-traject, of je hebt onderscheidende extracurriculaire activiteiten uitgevoerd
   • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
   • Kijk voor meer informatie over alle aanmeldingscriteria op deze website
  • Kosten: 900 EUR (incl. vluchten & accommodatie, maar excl. kosten voor eten, persoonlijke uitgaven etc.)
  • Beschikbare plaatsen: 8

  Heb je interesse aan deze prestigieuze summer school? Bezoek dan de volgende informatie sessies:

 • Aurora - volg een vak in het buitenland met een beurs

  De VU maakt deel uit van de Aurora Alliance. Samen met ons netwerk van Europese partneruniversiteiten werken we aan gezamenlijke activiteiten die de maatschappelijke betrokkenheid en impact binnen onze universiteiten versterken.

  Als VU-student kun je naar het buitenland om een vak te volgen bij een van onze Aurora-partneruniversiteiten, een overzicht van het vakaanbod vind je op deze website. Volg je een cursus bij een van onze Aurora-partners, dan betaal je geen collegegeld voor deze cursus en krijg je zelfs een beurs die je tijdens je verblijf in het buitenland financieel ondersteunt. Een cursus duurt meestal enkele weken en je krijgt 250 EUR voor je reiskosten en 500 EUR voor je uitgaven in het buitenland.

  Klinkt dit goed? Dat dachten wij al! Als je je wilt aanmelden voor een van de Aurora-cursussen, vul dan alsjeblieft dit formulier in. We nemen dan contact met je op. Als je vragen hebt, kun je ook een e-mail sturen naar outgoing@vu.nl.

 • Aanmelding en deadlines

  Voor sommige Summer Schools, waaronder de hierboven genoemde 3 exchange Summer Schools (KCL, SKKU, SMU), heb je een nominatie nodig van VU International Office om in aanmerking te komen voor de korting of vrijstelling van collegegeld die zij studenten van partneruniversiteiten bieden. Mocht een andere Summer School vragen om een nominatie van het International Office, dan kun je een e-mail sturen naar outgoing@vu.nl. Vermeld hierbij je naam, studentnummer, de Summer School waaraan je wilt deelnemen en de cursussen die je wilt volgen.

  Aanmelding voor King's College London, SMU, SKKU & University of Gothenburg:

  Om je aan te melden voor een van de 3 exchange Summer Schools (KCL, SKKU, SMU) of de summer school van de University of Gothenburg (zie PDF), stuur je sollicitatie, inclusief je naam, studentnummer, naam van de Summer School, de vakken die je wilt volgen, je motivatiebrief en een cijferlijst uiterlijk 31 maart 2023 naar outgoing@vu.nl. Let op! Voor SMU is de deadline 15 februari 2023.

  Aanmelding voor een Aurora cursus:

  Om je aan te melden voor een vak bij een Aurora partner, gebruik dan dit formulier

  Nog 2 belangrijke punten:

  • Zelfs als het collegegeld voor een Summer School wordt vrijgesteld, ben je nog steeds zelf verantwoordelijk voor het betalen van al je persoonlijke kosten, zoals accommodatie, reizen, visa, eten en andere persoonlijke uitgaven.
  • Meld je verblijf in het buitenland aan nadat je bent geaccepteerd door de Summer School via Mijn Dashboard (Apps > Studie/stage buitenland > Aanmelden stage/free mover buitenland).
 • Andere Summer Schools en Winter Schools in het buitenland

  De VU werkt samen met partneruniversiteiten over de hele wereld en velen van hen bieden een Summer School programma aan. Als VU-student krijg je vaak interessante kortingen bij onze partneruniversiteiten, wat het volgen van een Summer School erg aantrekkelijk maakt. In het PDF document "Summer Schools 2023" hierboven presenteren we Summer Schools van onze partneruniversiteiten die over het algemeen goedkoper zijn. Er zijn echter veel meer Summer Schools beschikbaar. Dit is dus geen compleet overzicht en je bent van harte welkom om Summer Schools van andere universiteiten te bekijken. Bijvoorbeeld op deze website voor Summer Schools in Europa.

  Meld je je aan voor een andere Summer- of Winter School? Let dan op het volgende:

  • Check de deadline voor aanmelding voor de Summer School van jouw keuze
  • Controleer of je voldoet aan de eisen die het programma stelt
  • Controleer of een nominatie door VU International Office nodig is
  • Als een nominatie niet vereist is, kun jij je rechtstreeks aanmelden op de website van de partneruniversiteit
  • Als je je rechtstreeks bij de partneruniversiteit aanmeldt, laat het ons dan weten via outgoing@vu.nl 
  • Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het betalen van al je persoonlijke kosten, zoals accommodatie, reizen, visa, eten en andere persoonlijke uitgaven
  • Meld je verblijf in het buitenland aan via Mijn Dashboard (Apps > Studie/stage buitenland > Aanmelden stage/free mover buitenland) nadat je bent geaccepteerd door de Summer School

Outgoing Student Exchange Team

+31 (0)20 59 85745 (tussen 10:00 - 12:00, ma-vr)

Heb je een vraag? Mail ons!

Spreekuur (inloop, geen afspraak nodig):
Elke dinsdag tussen 12:30 - 13:30 in de Global Room (HG-1A36)

We hebben geen spreekuur op 10, 17, 24 en 31 januari.

Crisisnummer voor VU-studenten op uitwisseling die in nood verkeren:
+31 (0)20 59 85745
Bij geen gehoor of buiten kantooruren, bel dan het algemene VU-brede noodnummer (+31 (0)20 6444117). Voorbeelden van noodgevallen zijn natuurrampen, geweldsincidenten en gezondheidsproblemen.