Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Laatst gewijzigd op 16 maart 2021

Voor wie?

Als nieuwe student bij de VU (regulier, postgraduate of uitwisselingsstudent) ontvang je een collegekaart zodra je een pasfoto hebt geüpload en volledig ingeschreven bent. Je bent volledig ingeschreven als je een bevestiging per mail hebt ontvangen dat je ingeschreven staat.

Wat kun je ermee?

Met je collegekaart (in combinatie met je Bewijs van Inschrijving) kun je:

  • aantonen dat je student bent aan de VU
  • boeken lenen bij de bibliotheek
  • je identificeren bij tentamens
  • printen, scannen en kopiëren bij een mulitfunctional. Om te printen, scannen of kopiëren moet je eerst de kaart activeren en saldo op je collegekaart zetten.

Wanneer ontvang je de collegekaart? 

De collegekaart wordt uiterlijk in september na een volledige inschrijving verstuurd naar het correspondentieadres dat bij de VU bekend is. Je ontvangt hem alleen wanneer je een juiste pasfoto hebt geüpload. Zorg ervoor dat je correspondentieadres zoals ingevoerd in Studielink correct is!

Je collegekaart ontvang je maar één keer en behoud je voor de rest van je studie aan de VU. 

Wat te doen bij verlies of diefstal?

Bij verlies of diefstal kun je tegen een kleine vergoeding (€5,-) een nieuwe kaart aanvragen bij de Studentenbalie in het Hoofdgebouw. In de maanden juni, juli en augustus worden geen studentenkaarten aangemaakt voor het nog lopende studiejaar. Zodra je een herinschrijving hebt, kun je een nieuwe kaart aanvragen voor het nieuwe studiejaar.

Bijvakstudent 

Als bijvakstudent krijg je geen collegekaart van de VU. Je kunt boeken lenen en tentamens maken met je collegekaart van de eigen instelling in combinatie met je Bewijs van Inschrijving van de VU. Ook zonder collegekaart kun je gebruik maken van de koffie & snack-automaten en printen en kopiëren.

Contractstudenten

Als je contractstudent bent, krijg je geen collegekaart en ook geen Bewijs van Inschrijving. Indien gewenst kun je bij de Universiteitsbibliotheek een kaart kopen. Contractstudenten Geneeskunde, parttime masters Marketing, parttime masters Business Administration krijgen wel een collegekaart en Bewijs van Inschrijving.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30u en 14.00 - 16.00u). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (inloggen met je VUnet-ID)