Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Zoeksystemen literatuur

Zoeken naar Wetenschappelijke Literatuur

We raden je sterk aan om op je computer de Lean Library browser extension te installeren waarmee je automatisch digitale content van de Universiteitsbibliotheek (UB) én Open Access content traceert als je naar literatuur zoekt. 

Bij het zoeken naar literatuur kun je het best beginnen bij ons zoeksysteem Libsearch. In LibSearch is informatie over alle (e)boeken, e-journals, e-articles en overige materialen van de UB opgenomen. Als een document digitaal beschikbaar is kun je direct doorklikken naar de volledige tekst.  LibSearch bevat ook informatie over het bezit van vele andere bibliotheken wereldwijd. 

Als een zoekactie in LibSearch geen bevredigende resultaten oplevert dan kun je onderstaande veelgebruikte databases gebruiken. Deze databases bieden uitgebreidere zoekmogelijkheden dan LibSearch. Bij onvoldoende resultaten is het raadzaam meerdere bestanden te doorzoeken. 

APA PsycInfo

APA PsycInfo is een database met verwijzingen naar literatuur uit de gedragswetenschappen: artikelen, boeken, rapporten en proefschriften. 

ATLA Religion Database with AtlaSerials PLUS

ATLA is een database met verwijzingen naar artikelen, reviews en essays op alle (deel) terreinen van religiestudies en theologie (incl. archeologie, oudheidkunde, filosofie en ethiek). ATLA Serials Plus bevat de fulltext van meer dan 530 tijdschrifttitels. 

Google Scholar

Google Scholar is een internetzoekmachine die de volledige tekst van wetenschappelijke literatuur uit verschillende disciplines doorzoekbaar maakt. Artikelen uit de UB collectie zijn voorzien van een downloadlink. Kijk hier om links naar Libsearch (en full tekst) te krijgen. 

Nexis Uni

Nexis Uni geeft de volledige tekst van (veel) artikelen uit dag- en nieuwsbladen in binnen- en buitenland. Daarnaast biedt Nexis Uni bedrijfsinformatie over nationale en internationale ondernemingen. 

PubMed

PubMed is de belangrijkste mondiale database met verwijzingen naar biomedische literatuur. 

Kijk hier om links naar Libsearch (en full tekst) te krijgen. 

Scopus

Scopus is Elseviers database met literatuur- en citatieverwijzingen op alle wetenschapsgebieden. De nadruk ligt op Engelstalige literatuur uit de biomedische en Beta-wetenschappen. Scopus verwijst ook naar boeken op het gebied van de Geestes- en Sociale Wetenschappen. Check de factsheet voor een overzicht van de inhoud. 

Web of Science

Web of Science is een database van Clarivate met literatuur- en citatieverwijzingen op alle wetenschapsgebieden. De nadruk ligt op Engelstalige literatuur uit de biomedische en Beta-wetenschappen. Check het Web of Science Platform voor de inhoud van Web of Science. 

Voor een vergelijking tussen Scopus en Web of Science zie: https://ieconferences.com/scopus-vs-isi-wos-which-one/