Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Het ZIFO en de VU Law Academy werken samen in de opzet en organisatie van een aantal leergangen.

Medewerkers van aan het ZIFO verbonden kantoren krijgen korting bij deelname aan deze leergangen.

Overzicht leergangen

 • Financieel Toezichtrecht

  Diepte specialisatie in innovatie en ontwikkelingen van wet- en regelgeving voor de financiële sector

  Deze leergang biedt u verdieping in ontwikkelingen in de Europese jurisprudentie en regelgeving voor de financiële sector, de wijzigende rollen van de toezichthouders en de hiermee verband houdende beleidsthema’s. De ingrijpende veranderingen in de regels voor banken, beleggingsondernemingen, betaaldienstverleners en verzekeraars zullen uitgebreid worden behandeld. Ook ontwikkelingen in de Europese jurisprudentie voor de financiële sector komen uitvoerig aan bod, waaronder een uitgebreide behandeling van de recente uitspraken van het Europese Hof van Justitie. 

  De leergang richt zich op specialisten die werkzaam zijn in het financiële toezicht bij financiële instellingen, toezichthouders en adviseurs werkzaam in de financiële markten en op medior of senior niveau functioneren en die het debat niet schuwen over de fundamentele beleids- en methodologische vraagstukken.

  Meer informatie

 • Mergers & Acquisitions, Law, Finance, Skills

  De begeleiding van fusies en overnames vergt meer dan alleen gedegen juridische kennis. De betrokken jurist moet kunnen onderhandelen en presenteren, meedenken over de structuur van de financiering en kunnen anticiperen op een succesvolle integratie. De leergang Mergers & Acquisitions is een unieke opleiding die de deelnemers voorbereidt op de veeleisende rol die van hen verlangd wordt in het M&Aproces.

  De leergang behandelt het volledige terrein van M&Atransacties voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen, inclusief beursgenoteerde ondernemingen.

  Het ZIFO en de VU Law Academy werken samen in de opzet en organisatie van deze leergang.
  Medewerkers van aan het ZIFO verbonden kantoren krijgen korting bij deelname aan deze leergang.

  Meer informatie

 • Grondslagen Vennootschaps- en Ondernemingsrecht


  Veel advocaten en juristen weten dat zij veel praktijkervaring hebben opgebouwd en kennis ontwikkeld van een aantal specialismen, maar verliezen in de loop der jaren het zicht op de grondslagen van het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Dit, terwijl ons recht een getrapte structuur heeft en daardoor de gedachtevorming over zelfs de meest gespecialiseerde vragen bij de basis moet beginnen. In deze leergang doet u gedegen kennis op van die basis, waardoor u na afloop veel beter en sneller de grote lijnen van oplossingen kunt doorgronden. We gaan vanuit de grondslagen en basisleerstukken naar de actualiteit en van daar naar de praktijk. Aan het eind heeft u toepasbare, ‘state of the art-kennis’ van de grondslagen en de grote thema’s van het huidige vennootschaps- en ondernemingsrecht en kunt u deze deskundigheid ook toepassen binnen meer specialistische rechtsgebieden.

  Het ZIFO en de VU Law Academy werken samen in de opzet en organisatie van deze leergang.
  Medewerkers van aan het ZIFO verbonden kantoren krijgen korting bij deelname aan deze leergang.

  Meer informatie

 • Financieel-economisch strafrecht

  Bent u een ambitieuze jurist die zich (verder) wil professionaliseren in het financieel-economisch strafrecht? In deze leergang gaat u aan de slag met de belangrijkste thema’s en deelgebieden van het financieel-economische strafrecht. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de praktijk. U verdiept zich niet alleen in het ‘klassieke’ economisch strafrecht, maar specialistische onderwerpen zoals witwassen, belastingontduiking, corruptie, milieudelinquentie en handel met voorwetenschap. Met deze academische opleiding legt u de basis en zet u een grote stap in uw  professionele toekomst binnen het financieel-economisch strafrecht.

  Na afloop van de leergang bent u in staat om fraudezaken goed en efficiënt te doorgronden en daarin zelfstandig op te treden en te adviseren als jurist. U heeft zicht op alle belangrijke onderdelen van het financieel-economisch strafrecht. Daarnaast kunt u  de behandeling, begeleiding of opsporing van fraudezaken op zich nemen en kunt u zelfstandig adviseren in deze zaken. Zo leert u om een volwaardige, zelfstandige rol te spelen op dit rechtsgebied.

  Het ZIFO en de VU Law Academy werken samen in de opzet en organisatie van deze leergang.
  Medewerkers van aan het ZIFO verbonden kantoren krijgen korting bij deelname aan deze leergang.

  Meer informatie

Vragen?

Neem dan contact op met coördinator Pien Werkman