Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Ga je theologie studeren? Of studeer je dat al? Sluit je aan bij G.T.S.V. Voetius, het dispuut waar je pas echt theoloog wordt! Proef de sfeer tijdens een van onze activiteiten tijdens de introductieperiode in september!

Voetius, gereformeerd rijkgemaakt!

Ieder die lid van Voetius is geweest zal het beamen: een echte theoloog word je pas op een dispuut. Als studenten bezinnen we ons op allerlei theologische kwesties: daarbij willen we de theologie als wetenschap, die je op de opleiding tegenkomt, verbinden met een levende spiritualiteit. In dit alles laten we ons inspireren door al het moois wat de gereformeerde traditie ons te bieden heeft. Ook biedt het dispuut de broodnodige praktische vorming voor het werk in de kerk en een eventueel predikantschap. Bovendien is het contact met studenten die al (veel) verder zijn in hun studie erg waardevol.

Om de week komen we op maandagavond bij elkaar. Activiteiten zijn onder andere: studiekringen, waarbij we ons in een boek, thema of theoloog verdiepen; preekavonden, waarbij we diep ingaan op de preek van een ouderejaarsstudent; lezingen, waarbij een lector spreekt over een specifiek onderwerp en we daarover met elkaar doorpraten. Al deze avonden helpen je om je eigen weg te vinden in de vele theologie waar je vanuit je opleiding mee te maken krijgt. Ook beginnen we de meeste avonden met een gezamenlijke maaltijd en sluiten we af met een borrel.

Voetius activiteiten september 2021 (pdf)

Nieuwsgierig geworden of heb je een vraag?

Neem eens een kijkje op onze social media kanalen of neem contact op via info@voetius.nl

Website: www.voetius.nl
Twitter: https://twitter.com/GTSVVoetius
Facebook: https://www.facebook.com/GTSV-Voetius-117178325049116/
Instagram: https://www.instagram.com/gtsv.voetius/