Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studieverenigingen FGB

Bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen kunnen studenten, afhankelijk van hun interesse, aansluiten bij verschillende studentenorganisaties.

Bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen kunnen studenten, afhankelijk van hun interesse, aansluiten bij verschillende studentenorganisaties. V.I.B. (Bewegingswetenschappen) en VSPVU (Psychologie en Pedagogische Wetenschappen) zijn de studieverenigingen die verbonden zijn aan de FGB. Bij studieverenigingen ligt het accent meestal op gezelligheid en ontspanning. Daarnaast organiseren de studieverenigingen af en toe inhoudelijke activiteiten voor studenten van je eigen faculteit. Als je zelf actief wordt in een vereniging, kun je meedoen in commissies. Je kunt helpen bij het organiseren van excursies of bij de redactie van het verenigingsblad gaan.

Naast V.I.B. en VSPVU is er een tweetal organisaties binnen de FGB die zich bezig houden met het behartigen van de belangen van de studenten: de Facultaire Studentenraad (FSR) en de F.S.O.G.B. 

Studentenorganisaties

 • V.I.B. (Bewegingswetenschappen)

  De Vereniging In Beweging (V.I.B.) is de studievereniging van de opleiding Bewegingswetenschappen. Alle leden van V.I.B. studeren Bewegingswetenschappen. Het verschil tussen een studievereniging en een studentenvereniging is dat alles mag en vooral niets moet. Er zijn dus geen verplichtingen, maar wel heel veel mogelijkheden;

  Wat doet V.I.B.
  De V.I.B. biedt jou een onvergetelijk studentenleven, waarbij de studie ook nog eens behaald kan worden. Buiten dat biedt de V.I.B. ook verschillende studievoordelen. Denk hierbij aan korting op studieproducten, van vrijwel ieder vak een samenvatting en extra lessen. Buiten deze studiegerichte voordelen is de V.I.B. ook je startpunt om een mooi netwerk op te bouwen. Netwerken kan tijdens de carrièreweek, aangeboden stageplekken en goed contact met docenten.

  Dit klinkt natuurlijk ontzettend interessant, maar de V.I.B. zorgt buiten dat ook nog voor ontzettend veel plezier. Zo organiseren wij de leukste activiteiten en reizen, die allemaal terug te lezen kunnen zijn in een van onze bladen. De taak om al deze leuke dingen te organiseren, wordt opgenomen door verschillende commissies. Deze vriendengroepen zetten zich heel het jaar in, om de leukste dingen voor de leden neer te zetten!

  Meer informatie
  Voor meer informatie kan je altijd naar onze website www.vereniginginbeweging.com of kan je ons vinden op Instagram onder de naam krasjevandevib. Meer informatie over de commissies en de activiteiten is te vinden op:

 • VSPVU (Vereniging voor Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit)

  De VSPVU is de studievereniging voor de opleidingen Psychologie en Pedagogiek. De VSPVU organiseert allerlei variërend van congressen, lezingen en museumbezoeken tot borrels, sportevenementen en reizen naar het buitenland.

  Actief lid worden van de VSPVU biedt tal van mogelijkheden. Zo leer je hoe je evenementen organiseert en werk je intensief samen in teamverband. Bovendien ontvang je als lid korting op studieboeken, samenvattingen en activiteiten georganiseerd door de VSPVU.

  Meer informatie
  Meer informatie is te vinden op:

 • FGB Facultaire Studentenraad (FSR)

  Wij zijn 7 studenten die de studenten van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen vertegenwoordigen. Wij ontvangen opmerkingen van studenten en nemen deze mee naar de vergaderingen met het faculteitsbestuur. Zo kunnen wij beslissingen maken die het beste aansluiten bij de wensen van de studenten. Wij staan open voor al jouw ideeën, suggesties en klachten over faciliteiten, kwaliteit van het onderwijs en andere zaken die de faculteit aangaan. Jouw mening is altijd welkom.

  Hoe kun je ons bereiken?
  E-mail: fsr.fgb@vu.nl
  Facebook: @studentenraadFGB
  Instagrams @fsr_fgb
  Whatsapp: +31 6 47172721

  FSR-VI 2020-2021: 
  1. Voorzitter: Niel Houtkamp
  2. Vice-Voorzitter: Kerem Özel
  3. Secretaris: Floris Kolner
  4. Penningmeester & Coördinator Pedagogische Wetenschappen: Lucinda de Graaff
  5. Coördinator Bewegingswetenschappen: Kjell Bottema
  6. Coördinator Psychologie: Alina Kaiser
  7. Public Relations: Hà Diệu My

 • Facultair Studenten Overleg (F.S.O.G.B.)

  Het F.S.O.G.B. is een maandelijks overleg met alle studenten die binnen de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) de belangen van de studenten behartigen in verschillende commissies en besturen. Door middel van het F.S.O.G.B. blijven alle commissies en besturen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de faculteit die voor studenten van belang zijn.

  Organen en de functie van het F.S.O.G.B.
  Het F.S.O.G.B. bestaat uit de facultaire studentenraad, de tien opleidingscommissies, de twee studieverenigingen (V.I.B. en VSPVU) en de studentassessor van de FGB. De studentassessor is een student-lid in het faculteitsbestuur. Hij of zij is tevens voorzitter van het F.S.O.G.B. Elke commissie en elk orgaan zal tijdens de vergadering een afvaardiging sturen.

  Meer informatie over de F.S.O.G.B. is te vinden op VUnet (voor VU studenten en medewerkers). Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar Ivar Maas.