Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Start up clinic

Veel rechtenstudenten vragen zich af hoe het recht nou écht in de praktijk werkt. VU Amsterdam heeft daar iets op bedacht: De Startup Clinic. De Startup Clinic is een voorbeeld van Law in Action.

Onder begeleiding van ervaren advocaten breng je een juridisch advies uit aan een tech startup en word je hier door middel van interdisciplinair onderwijs op voorbereid. De Startup Clinic is alleen beschikbaar voor rechtenstudenten (12 ECTS). De Startup Clinic gaat in academisch jaar 2022-2023 in periode 2 (november) van start.

Startup Clinic VU

Bij de Startup Clinic duik je in juridische uitdagingen waar startups te maken mee hebben.

Meer informatie over de Startup Clinic

 • Hoe ziet het onderwijs binnen de Startup Clinic eruit?

  Bij de Startup Clinic bestaat het onderwijs uit drie onderdelen: juridisch onderwijs, masterclasses entrepreneurship en skills training.

  Juridisch onderwijs

  Je kijkt iedere week vanuit een ander daglicht naar de vennootschappelijke structuur van de startende onderneming. De ene week richt je je bijvoorbeeld op de invloed van intellectueel eigendom, terwijl je de week daarop meer leert over de rol van aandeelhouders. We geven les aan de hand van bestaande overeenkomsten en modellen. Op die manier begrijp je niet alleen de theorie, maar zie je ook hoe die theorie in de praktijk uitpakt.

  Masterclasses Entrepreneurship

  Wij geloven dat je meer dan juridische kennis nodig hebt om tot een goed advies te komen. We gaan daarom tijdens de Masterclasses Entrepreneurship leren de ondernemer te begrijpen, zijn taal spreken. Experts en échte ondernemers worden hier aan het woord gelaten. Hierdoor krijg je inzicht in de levenscyclus van de startende onderneming en de beslissingen waarmee een ondernemer geconfronteerd wordt.

  Skills Academy

  Binnen de Startup Clinic willen we je niet alleen voorzien van kennis, maar je ook leren hoe je deze kennis kunt overbrengen. Wij vinden vaardigheden namelijk een belangrijk onderdeel van je academische vorming. Daarom gaan we je in samenwerking met advocatenkantoren bepaalde skills bijbrengen. Hoe communiceer je met een cliënt? Hoe stel je een écht goed advies op? Deze vaardigheden kun je vervolgens gebruiken bij je praktijkopdracht.

  Sommige colleges vinden plaats bij advocatenkantoren op locatie. Op die wijze kom je laagdrempelig in aanraking met verschillende kantoren én kun je vragen stellen aan experts uit de praktijk.

 • Aan de slag voor startups

  De eerste vijf weken neem je deel aan het interactieve onderwijs. Daarna is het tijd voor het échte werk. Je krijgt een dossier met daarin de gegevens van jouw cliënt – een tech startup - en een opdracht. De startup is gelieerd aan de VU. Het zijn bijvoorbeeld VU onderzoekers of studenten die een idee hebben en willen (gaan) ondernemen. De opdracht is praktijkgericht en helpt de ondernemers bij het maken van een vliegende start. Je schrijft bijvoorbeeld een advies voor een rechtsvormkeuze en/of een vennootschapsstructuur. Hier kan je de kennis die je de weken daarvoor hebt opgedaan dus goed gebruiken.

  Voor deze opdracht krijg je hulp uit de praktijk. Je werkt gedurende twee maanden één dag per week bij een advocatenkantoor (inhouse) aan je project. Dit kantoor stelt een werkplek aan jou ter beschikking en je begeleider kijkt met je mee daar waar nodig. Hier ontvang je ook je cliënt (minimaal één keer) voor een cliënt gesprek. Je sluit deze leerzame periode af met praktisch advies voor de startup en een presentatie.

 • Wie kan deelnemen aan de Startup Clinic?

  (Notariële) rechtenstudenten kunnen in hun derde studiejaar deelnemen aan de Startup Clinic. Daartoe bestaan drie mogelijkheden: 

  • Je bent een VU-student die deelneemt aan de minor Algemene Rechtspraktijk of Fiscaal recht. De Startup Clinic kan als keuzevak worden gekozen in de bovengenoemde minoren. Dat betekent dat als je aan de ingangseisen voldoet je je kan aanmelden voor het vak.
  • Je bent een VU-student die niet deelneemt aan een van de eerdergenoemde minoren. Als je deelneemt aan een andere minor dan bovengenoemde minoren, kun je het vak extra curriculair volgen. Let op: je moet wel voldoen aan de ingangseisen. 
  • Je bent geen VU-student. Via de examencommissie kan je toestemming vragen om deel te nemen aan de Startup Clinic. Vind je dit lastig? Je kan altijd bij ons terecht voor vragen.

  Het onderwijs bouwt voort op bestaande kennis en daarom vinden we het belangrijk dat je de vakken Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht (V&R) en Contractenrecht succesvol hebt afgesloten. Indien je van een andere universiteit komt bepalen we per geval of je over de nodige voorkennis beschikt.

 • Interesse? Meld je aan

  Wil je graag deelnemen aan de Startup Clinic? Dat vinden we leuk om te horen! We starten in november 2022 met maximaal 28 studenten.

  Aanmelden

  Studenten die aan de Startup Clinic willen deelnemen dienen uiterlijk 16 september 2022 een e-mail met een motivatie, cijferlijst en CV te sturen aan startupclinic.rechten@vu.nl. De Startup Clinic is toegankelijk voor maximaal 28 studenten. Selectie vindt tijdens een eerste ronde plaats op basis van eerdergenoemde documenten. In de tweede ronde zullen studenten worden uitgenodigd voor een gesprek. Tenslotte wordt na overleg met de deelnemende advocatenkantoren besloten wie definitief aan de Startup Clinic kan deelnemen.

  Belangrijke data

  • Vrijdag 16 september --> deadline aanmeldingen studenten
  • Dinsdag 20 t/m vrijdag 24 september --> gesprekken met studenten  

  LET OP: de kans bestaat dat je uiteindelijk afvalt voor deelname aan de Startup Clinic. Het is dus belangrijk dat je je naast de Clinic ook aanmeldt voor andere, vervangende vakken!

 • Startup Clinic wint innovatieprijs 2019

  De Startup Clinic is een nieuwe vorm van juridisch onderwijs. Dat vond de jury van de VU Innovatieprijs ook! Daarom heeft zij de Startup Clinic aangewezen als winnaar van de VU Innovatieprijs 2019. Tijdens het VU Nieuwjaarsgala reikte de rector magnificus de prijs à 50.000 euro uit. De jury was onder de indruk van het unieke samenwerkingsmodel, waarbij er een ‘win-win-win’ situatie voor de student, startup en advocaten ontstaat. Ook vonden zij de combinatie van juridisch onderwijs met masterclasses entrepreneurship passen in de visie van de VU.

Startup Clinic en aangesloten kantoren

 • Met welke kantoren werkt de Startup Clinic samen?

  Tijdens de Startup Clinic word je begeleid door advocaten uit de praktijk. Wij werken hiervoor samen met Lexence Advocaten & NotarissenWintertaling Advocaten & NotarissenDLA PiperHöcker AdvocatenBlenheim AdvocatenTeekensKarstens en Osborne Clarke. Hier onder kan je meer lezen over de verschillende kantoren.

 • Lexence

  Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders, ook Lexence. Onze advocaten en notarissen zijn specialisten, scherpe denkers die concrete adviezen geven. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Wij zoeken ondernemende juristen die klaar zijn, voor het echte werk. Ben jij er klaar voor?

  Gespecialiseerd; vastgoed- en ondernemingsrecht
  Lexence is een advocaten- en notarissenkantoor en biedt hoogwaardige oplossingsgerichte juridische ondersteuning, op de terreinen vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, procesrecht, projectontwikkeling, bouwrecht, huurrecht en omgevingsrecht. De ruim 160 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. 

  Verantwoordelijkheid en vrije tijd
  Direct eigen verantwoordelijkheden door startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke her-inrichtingsobjecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we heel serieus. We werken hard en leveren kwaliteit, maar vrije tijd is vrije tijd. Het echte werk gaat daarom voor ons niet alleen om werken, we vinden het ook belangrijk dat onze juristen buiten kantoor het beste uit zichzelf halen en stimuleren dat dan ook volop.

  Carrière
  Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt en beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast een goed ondernemer te zijn. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen. Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: de Lexence Kennisladder.

  Oriënteren
  Kijk voor meer informatie over Lexence op www.werkenbijlexence.com of neem contact op met onze recruiter.

  Floranne van de Hoef           

  Recruiter
  T:     +31 20 5736 718
  M:    +31 61 1499 461
  E:     f.van.de.hoef@lexence.com

 • Wintertaling

  Wintertaling is een onafhankelijk advocaten- en notariskantoor gevestigd aan de rand van de Amsterdamse Zuidas. Onze partners komen allemaal bij grote kantoren vandaan, maar hebben ervoor gekozen samen Wintertaling op te richten om meer ruimte te hebben voor menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid.

  In de behandeling van zaken staat persoonlijke service, maatwerk en betrokkenheid centraal. Daarmee onderscheiden wij ons van andere kantoren. Wintertaling werkt op een hoog niveau, maar tegelijkertijd is de sfeer ontspannen en is er ook genoeg ruimte voor borrels en events.

  Expertise en werkzaamheden

  Ons team bestaat uit 14 advocaten en (kandidaat-)notarissen, gespecialiseerd op het gebied van Corporate | M&A, litigation, vastgoed en arbeidsrecht. Cliënten zijn zowel kleine als grote ondernemingen, met uiteenlopende vraagstukken. Zo staan wij (vanzelfsprekend) startups bij in alle fases, maar begeleiden wij ook overnames van grote bedrijven.

  De werkzaamheden van student-stagiairs bestaan voor een deel uit het oplossen van juridische vraagstukken door middel van juridisch onderzoek. Concreet: een cliënt komt bij ons met een (specifiek) probleem, wij gaan kijken welke regels daarbij horen en vervolgens gaan we kijken of er een rechter (of een vooraanstaand juridisch auteur) is die al iets heeft gezegd (in een vonnis/arrest) over een soortgelijk geval. Student-stagiairs zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om daarbij mee te helpen.

  Aan de andere kant bestaat ons werk uit het voorkomen van dit soort problemen. Om dat te doen, beoordelen we contracten en stellen we deze samen op zo’n manier dat de kans dat er in de toekomst een probleem optreedt zo klein mogelijk is. Als student-stagiair krijg je dus ook te maken met allerlei juridische constructies in contracten die gevolgen hebben voor de rechtspositie van (en risicoverdeling tussen) partijen.

  Wintertaling Startup-Desk

  Een kantoor-breed adviesteam van specialisten zet hun ruime ervaring in vanuit ons kantoor en binnen verschillende accelerator-programma’s en initiatieven (bijv. Rockstart, GO!-NH, Capital Tour XXL/Amsterdam Capital House). Onze startups variëren van doorgewinterde ondernemers, disrupting uitvinders en universitaire spin-offs. Omdat wij ook professionele investeerders en angels bijstaan, weten we waar we over praten.

  Advies vanaf de oprichtingsfase, bij financieringsrondes tot en met de exit. Wij helpen startups alle juridische uitdagingen te tackelen tijdens hun levensloop, zoals het opstellen van contracten en reglementen, bij groei en conflicten. Daarbij houden we rekening met hun financiële mogelijkheden. Met begeleiding van de advocaten en notaris van de Wintertaling StartupDesk groeien startups van een briljant team met een briljant idee, tot een multinationaal concern.

  Geïnteresseerd in een (Startup Clinic-) stage? Neem contact op met Jennifer Horsten (j.horsten@wintertaling.nl)

 • DLA Piper

  DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd.

  Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8000 collega’s in meer dan 40 landen. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

  Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

  Praktijkgroepen

  DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat georganiseerd is in 7 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance Projects & Restructuring, Employment, Intellectual Property & Technology, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

  Verantwoord ondernemen

  Wij geloven in verantwoord ondernemen en zijn met 217.000 uur aan pro bono-werkzaamheden in 2016 een van de grootste pro bono-leveranciers ter wereld. Dat is iets waar wij trots op zijn.DLA Piper Amsterdam steunt onder andere Unicef. Je krijgt bij ons de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

  Studenten

  Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt. Daarnaast helpt een extern trainingsbureau je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen.

  Wij organiseren jaarlijks twee Talent Classes. Hier zal je kennismaken met ons kantoor in Amsterdam en ons kantoor op de buitenlandse bestemming. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van formele en informele activiteiten verwachten. De eerste Talent Class vindt plaats in september en ging afgelopen jaar naar Dubai. De tweede vindt plaats in het voorjaar.

  Afgestudeerden

  Elke maand beginnen er bij ons nieuwe Junior Associates. Ben je (bijna) afgestudeerd? Solliciteer dan naar deze functie. Wij maken het hele jaar door plek voor goede mensen!

  Meet us

  Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Ilona Spijkerman via ilona. spijkerman@dlapiper.com of 020-5419377.

 • Höcker

  Höcker Advocaten combineert de kennis en kunde van een groot kantoor met het persoonlijke van een klein kantoor. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht, arbeidsrecht, IE/ICT, media & marketing, geschillenbeslechting en algemeen belang en collectieve acties.

  Wij zijn trots op onze goede reputatie. Het leveren van kwaliteit is voor ons een vanzelfsprekendheid. We zijn betrokken bij onze cliënten, voor wie we vaak al decennia werken. We zijn scherp, ambitieus, creatief en gedreven.

  Maar boven alles zijn we er van overtuigd dat je het beste tot je recht komt als je doet waar je plezier in hebt, doet wat het beste bij je past en waar je dus goed in bent. Alles bij elkaar maakt dat van Höcker Advocaten niet zomaar een advocatenkantoor, maar een bijzonder advocatenkantoor. Wij staan altijd open voor talent dat bij ons past.

 • Blenheim

  Wie zijn wij?

  Bij Blenheim Advocaten werken zo’n 30 advocaten. Binnen Blenheim heerst een cultuur van ondernemerschap en wij zijn altijd op zoek naar een pragmatische oplossing voor onze klanten. 

  Blenheim is een middelgroot full service kantoor dat georganiseerd is in 6 secties: Ondernemingsrecht/Corporate Litigation, Procesrecht, Arbeidsrecht, Vastgoed, Bestuursrecht/Regulatory Compliance/Financieel recht en IE/ICT/Privacy. 

  Door haar lidmaatschap van LAW, een netwerk met 100 leden en 4000 advocaten in 50 landen, bedient Blenheim veel internationale klanten. Om ook zoveel mogelijk in te spelen op vragen van buitenlandse klanten hebben wij een German en International Desk. 

  Enthousiast over ons kantoor en wil je kennismaken?

  Neem contact op met onze recruiter Marjolein Vink via marjoleinvink@blenheim.nl of 020 – 521 01 00. 

 • Teekenskarstens

  TK, waar wij het voor doen
  Vertrouwen houden in de eigen bedrijfsvoering en toekomst; dat is wat wij betekenen voor de bedrijven die zich verbinden aan het vakmanschap van TK. Niet voor niets luidt onze belofte “Zodat u verder kunt”.

  Belofte
  Dat is ook de belofte die wij aan jou maken: verder kunnen en verder komen. Als derdejaars student aan de VU sta je aan het begin van je loopbaan. Wie weet heb je je doelen al helemaal scherp, wie weet kijk je nog meerdere richtingen op. Welke kant je uiteindelijk ook kiest, TK helpt je verder.

  Plezier
  We zijn een herkenbaar toonaangevend advocaten- en notarissenkantoor, gericht op 6 sectoren. Bovenal kennen wij een laagdrempelig karakter en is werkplezier een van de belangrijkste kernwaarden binnen TK. Zowel werken met als werken bij TK geeft plezier.

  TK Tech
  Via de Startup Clinic van de VU ga je aan het werk bij ons sectorteam TK Tech. Vanaf de Keizersgracht in Amsterdam ga jij direct aan de slag voor een van de startups die zich verbonden heeft aan dit project. Bij TK zit je niet op de bank en kijk je mee. Bij TK pak je je eigen verantwoordelijkheid en werk je volgens je eigen visie en geweten. Daarin kun je altijd rekenen op de kennis, ervaring en expertise van onze begeleiders; een jong team van ervaren advocaten die dagelijks de belangen van startups en scale-ups uit de Tech-sector behartigen. En met succes.

  Verder komen
  Wil je weten wat het vak van advocaat betekent en vooral ervaren hoe wij daar invulling aan geven bij TK? Wil je concreet bijdragen aan het vertrouwen en de successen van een veelbelovende startup? Wil je verder komen in je loopbaan? Vertrouw dan op TK.

 • Osborne Clarke

  Wie is Osborne Clarke?

  Osborne Clarke is een internationaal full service advocatenkantoor met meer dan 950 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, opererend vanuit 25 kantoren, en verspreid over 3 continenten. Deze opzet combineert expertise en kleinschaligheid op ons kantoor in Amsterdam met de internationale slagkracht van Osborne Clarke wereldwijd. Wij zijn geen fabriek of urenmachine, iedere advocaat heeft een toegevoegde waarde met eigen inbreng, niet alleen juridisch, maar ook als gangmaker of cultuurdrager binnen het team en binnen kantoor.

  Osborne Clarke onderscheidt zich met haar duidelijke sectorbenadering en sterke persoonlijke relaties. Wij worden al jarenlang beschouwd als trusted business advisors and litigators met bijzondere expertise in en een indrukwekkende lijst cliënten die werkzaam zijn in de sectoren Technology, Media & Communications (TMC), Energy & Utilities, Real Estate & Infrastructure, Life Sciences & Healthcare, Retail & Consumer, Transport & Automotive, Recruitment en Financial Services.

  Er is veel aandacht voor de work/life balance. Advocaten met een goede balans tussen werk en privé leveren de beste prestaties en zijn zowel thuis als op het werk gelukkig. Dat vinden wij belangrijk!

  Wie zoekt Osborne Clarke?

  De advocaten, notarissen en belastingadviseurs van Osborne Clarke beschikken over een uitstekende kennis van het recht en zijn op de hoogte van relevante en recente jurisprudentie. Het toepassen van deze kennis kan alleen als je bereid bent je te verdiepen in de cliënt en de sector waarin de cliënt opereert. Bij Osborne Clarke ben je betrokken, doortastend en heb je persoonlijke aandacht voor cliënten en collega’s. Je bent connected vanuit de digitale en persoonlijke betekenis van het woord.

  Wat biedt Osborne Clarke Amsterdam jou?

  Helping our clients succeed in tomorrow’s world. Wij bieden je uitdagend juridisch werk voor internationale en nationale cliënten variërend van disruptors, start-ups, growth-stage, multinationals en marktleiders in diverse sectoren. Met onze kantoren in onder andere Silicon Valley, San Francisco, New York en Shanghai werken wij voor bedrijven achter de apps op je smartphone. Neem deel aan ons (internationale) ontwikkelings- en opleidingsprogramma, waarbij je niet alleen getraind wordt op juridisch vlak, maar waar met name aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is. Wij stimuleren jouw ontwikkeling en leiden je op tot een topadvocaat.

Startup Clinic en aangesloten startups

 • Met welke startups werkt de Startup Clinic samen?

  Tijdens de Startup Clinic werk je voor en met echte startups. Wij werken hiervoor samen met onder andere Veridis, ikHerstel, Fitsurance en Nextround. Hieronder kan je meer lezen over de verschillende startups.

 • Veridis

  Mission and vision
  Veridis is an ambitious startup that wants to make the world a better place by tackling climate change and environmental pollution. The company was founded with the ambition to develop new high impact technologies that create a better future for people and the planet.

  Problem
  The amount of plastics produced is increasing, while only 15% is being recycled. The EU aims to recycle 55% of all  plastic by 2025, creating urgency for this problem. When plastic is recycled, in some cases up to 25% is destroyed due to uncertainty in the quality control process. By 2025, the demand for high quality plastics will only increase, with a lack of good quality control as one of the big obstacles for achieving this.

  Technology
  Our MADSCAN technology is able to do a thermal analysis in the range of 20-300C for samples up to 600 cm^3 which is 100.000x larger compared to the current state-of-the-art and is representative of up to 1.5 tonnes of plastic per sample.  Our technology also allows us to test dark plastics and determine material degradation, which is not possible using optical tools.

  Click here for more information. 

 • ikHerstel

  ikHerstel is een start-up die voortkomt uit het VUmc.

  Twee medisch professionals hebben een interventie ontwikkeld, die patiënten helpt om sneller te herstellen na een operatie door hen via een app te voorzien van een gepersonaliseerd herstelplan en hen en de zorgprofessional (op afstand) inzage te geven in de voortgang van hun herstel.

  Wetenschappelijk onderzoek, dat in de Lancet en British Medical Journal gepubliceerd is, heeft aangetoond dat patiënten die de app gebruiken tot 25% sneller herstellen terwijl de zorgprofessionals ontlast worden.

  ikHerstel heeft de afgelopen jaren verschillende toonaangevende prijzen gewonnen: 2020 Zorg Innovatie prijs en 2021 de Zinnige Zorg Award en is  momenteel operationeel in een paar ziekenhuizen in Nederland, maar is voorbereidingen aan het treffen voor verdere opschaling en uitrol.

  Om deze opschaling zo probleemloos mogelijk te realiseren is het, behalve aandacht voor de technische aspecten, ook erg belangrijk dat wij alle onderliggende juridische documentatie met ziekenhuizen goed op orde hebben en voldoen aan alle (internationale) wet- en regelgeving met betrekking tot het vermarkten van Medical Devices.

  Naast de opschaling zijn wij samen met AUMC bezig met het opzetten van een “data warehouse”, waar alle data die uit ikHerstel voortkomen opgeslagen worden, met als doel deze data beschikbaar te maken voor verder wetenschappelijk onderzoek. Aan dit project zitten veel interessante juridische praktische en academische vraagstukken, waar oplossingen voor gevonden moeten worden.

  Vanwege al deze verschillende uitdagende issues zijn wij geïnteresseerd om via de start-up clinic in contact te komen met frisse slimme geesten via de rechtenfaculteit om ons hiermee te helpen.

 • Fitsurance

  Fitsurance biedt integrale, eenvoudige en toegankelijke gezondheidsmeting aan. Deze service is erop gericht om een breed en volledig scala aan wetenschappelijk valide gezondheids-, fitheids- en psychosociale testen te combineren en integraal, gemakkelijk en toegankelijk te maken voor de consument en zorgprofessional, zowel offline als online. 

 • NextRound

  De trend van het meten van data in de sport groeit ieder jaar door. Het is een krachtig middel dat helpt om beter te presteren en langer gemotiveerd te blijven. Daarnaast groeit ook de interesse in de vechtsport. In de hedendaagse boksscholen kom je niet meer alleen mannen met gebroken neuzen tegen, maar steeds meer recreanten zien het als de meest effectieve en toffe manier van trainen. Voor beide groepen is de bokszak een populair hulmiddel. Het NextRound bokssysteem maakt de bokszaktraining niet alleen leuker en interactiever, maar toont je tegelijkertijd alle data die je nodig hebt om beter te worden en gemotiveerd te blijven. Are you ready for the NextRound?

  Klik hier voor meer informatie. 

Vragen?

Heb je nog vragen over de Startup Clinic VU? Je mag ons altijd berichten!

startupclinic.rechten@vu.nl