Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Schrijven in een academische stijl

Deze workshop is bestemd voor studenten die zich afvragen hoe de stijl in hun scriptie er eigenlijk uit moet gaan zien, of die al van hun scriptiebegeleider te horen hebben gekregen dat hun stijl te subjectief is of te informeel, en dus niet voldoet aan de eisen van een scriptie. We behandelen een aantal kenmerkende eigenschappen van een academische stijl in het Nederlands, oefenen ermee, en bespreken kort wat hun functie is. Daarna kijken we naar tekstmateriaal (ongeveer 2 A4) dat door de cursisten is meegebracht (en van te voren is ingeleverd). Zo kunnen we de stijl van deze teksten vergelijken met de academische stijl die de begeleiders verwachten, en krijgen we scherp wat er nog moet gebeuren en hoe je dat aanpakt. Op basis van deze vergelijking kunnen de deelnemers alvast oefenen met het herschrijven van hun eigen tekstmateriaal.

De workshop duurt 3.5 uur. Hij is zo opgezet dat de deelnemers veel zelf oefenen, aan de hand ook van hun eigen tekst. Aan het eind van de workshop ontvangen de deelnemers een kleine handleiding over academische stijl.

Datum
Najaar 2022

Praktische informatie
Aantal deelnemers: 15
Docent: Camille Welie
Kosten:  €40
Workshopcode: SCH-W-NL-1 

Inschrijven en Contact
alp.fgw@vu.nl

Contact Academic Language Programme

Wil je meer informatie over onze diensten of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP voor Nederlands als tweede taal