Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Valorisatie

Valorisatie is het proces om (economische en/ of maatschappelijke) impact te bereiken in de wereld van wetenschappelijke resultaten (onderwijs en onderzoek). Valorisatie is een van de kernactiviteiten van de Vrije Universiteit Amsterdam en kent vele vormen en maten. Onderzoek kan resulteren in een concrete dienst en/of product waar de samenleving direct profijt van heeft. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan een duurzame samenleving.

In de Roadmap Duurzaamheid 2021 zijn de volgende valorisatie projecten geformuleerd:

 • SDG rapportage voor startups
  Het opzetten van een (digitaal) platform voor duurzame impact en ervoor zorgen dat startups zichzelf meten met de Sustainable Development Goals.
 • Kompas voor duurzame valorisatie & duurzaamheidscriteria voor maatschappelijke impact
  Een aanpak en criteria vaststellen voor wat duurzame valorisatie is. Wetenschappers helpen en stimuleren om iets te doen met duurzame valorisatie. 
 • Student Consultancy HUB
  Bouwen aan een digitaal platform waar studenten (lokale) duurzaamheidscases kunnen vinden. Deze projecten komen voort uit zowel de VU als de rest van de Zuidas. Projecten kunnen stages, cursussen, scans en/of hackathons zijn. We zullen ernaar streven om deze projecten te verbinden met wetenschappelijke partners die ondersteuning voor de projecten kunnen leveren. 
 • Platform voor duurzame valorisatie
  Een plek creĆ«ren waar docenten, onderzoekers en medewerkers hun best-practices op het gebied van duurzame valorisatie kunnen delen. 

Lijkt het je leuk hieraan mee te werken, heb je zelf een prachtig idee voor duurzame impact en/of doe jij iets met valorisatie wat wij moeten weten? Laat het ons weten en stuur een mail naar sustainability@vu.nl