Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Refo500 is een project van de Nederlandse stichting Refo500, waaraan veel partners uit binnen- en buitenland meedoen. Er zijn inmiddels partners in Nederland, Vlaanderen, Scandinavië, Korea, India, Duitsland, Zwitserland en Noord-Amerika.

Het doel van Refo500 is om in de aanloop naar 2017 nationaal en internationaal breed aandacht te geven aan de 500e geboortedag van de Reformatie en relevantie daarvan vanuit het beginsel van vernieuwing en verandering in verleden, heden en voor de toekomst te laten zien, waarbij de focus o.a. historisch, theologisch, religieus, politiek, sociaal en cultureel is.

Refo500 wil graag verbindingen leggen tussen thema‚Äôs uit de tijd van de Reformatie en die van nu. Ze wil mensen van vandaag helpen de betekenis van de Reformatie te begrijpen, de relevantie van de Reformatie te ontdekken en de invloed van de Reformatie op verschillende terreinen te zien en t ervan. Er is gekozen voor de naam Refo500, omdat deze naam kort en herkenbaar is, internationaal goed te gebruiken is en aangeeft dat het project zich bezighoudt met de Reformatie en dus niet alleen met bijvoorbeeld de reformator Luther. 

Zie voor meer informatie de site www.refo500.nl.