Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Medezeggenschap

De faculteit heeft twee medezeggenschapsorganen: de Facultaire Studentenraad (FSR): onderdeel van de Universitaire Studentenraad en de Onderdeelcommissie (ODC): onderdeel van de Universitaire Ondernemingsraad.

De FSR en de Onderdeelcommissie overleggen afzonderlijk, maar ook als Gezamenlijke Vergadering met het bestuur van de faculteit.

Medezeggenschap Faculteit der Rechtsgeleerdheid

 • Facultaire Studentenraad (FSR)

  De FSR Rechtsgeleerdheid is een medezeggenschapsorgaan voor en door studenten Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. De FSR bestaat uit zeven jaarlijks gekozen leden die opkomen voor de academische belangen van studenten in de breedst mogelijke zin.

  Wat doet de FSR?

  De FSR overlegt regelmatig met het Faculteitsbestuur. De FSR geeft gevraagd en ongevraagd advies over de plannen en het beleid van het Faculteitsbestuur. De FSR heeft voor bepaalde zaken ook instemmingsrecht. Zo moet de FSR bijvoorbeeld instemmen met wijzigingen in het Onderwijs- en Examenreglement (OER) voor Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie.

  De student kent de FSR vooral door de klachtafhandeling van klachten op facultair niveau. De FSR bemiddelt bij de klachten tussen de student en de docent of het onderwijsbestuur en hoopt hiermee tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel en werkbaar is. Alle klachten worden volstrekt anoniem behandeld.

  Verder organiseert de FSR elk jaar de onderwijsprijsverkiezing. Tijdens deze verkiezing wordt een docent benoemd tot beste docent van het jaar.

  De FSR is te bereiken via fsr.rechten@vu.nl.

  Raadsleden

  De raadsleden van de FSR 2020-2021 zijn:

  • Babeth Vriend - Voorzitter
  • Floris Kuiper - Vicevoorzitter
  • Yakima Nielsen - Secretaris 
  • Fabian van de Loosdrecht - Penningmeester
  • Gamze Köse - Algemeen raadslid/ Coördinator PR
  • Nadia Bosma - Algemeen raadslid/ Coördinator Communicatie
  • Ilias Chakir - Algemeen raadslid/ Klachtenfunctionaris
 • Onderdeelcommissie (ODC)

  Waar de Ondernemingsraad op instellingsniveau de medezeggenschap uitoefent, doet de onderdeelcommissie (ODC) dat op facultair niveau. De ODC Rechtsgeleerdheid vertegenwoordigt het wetenschappelijk en ondersteunend personeel dat werkzaam is binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

  Lees verder over de ODC