Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Over het Career Office

Het Career Office brengt studenten, faculteit, alumni en bedrijfsleven met elkaar in contact.

Studenten die zich willen voorbereiden op hun stage of loopbaan zijn bij het Career Office aan het juiste adres! Ze kunnen bij het Career Office terecht voor workshops, individuele gesprekken, events die hen voorbereiden op het bemachtigen van die leuke stageplaats of eerste baan. Of om te bespreken welke kant ze op willen na hun studie.

Organisaties die (stage)vacatures hebben kunnen ook terecht bij het Career Office. Via onze Career Portal is het mogelijk een stage, bijbaan dan wel startersfunctie onder de aandacht te brengen bij studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.

Over het Career Office

 • Missie

  De centrale doelstelling van het Career Office is om de verbinding tussen student en arbeidsmarkt te optimaliseren. Dit betekent concreet: het creëren en opbouwen van partnerships. Deze partnerships worden opgebouwd met zowel het beroepsveld, de studenten als de faculteit. Binnen het beroepsveld en de studentenpopulatie richt het Career Office zich op de kwalitatief hoogwaardige spelers vanuit de kernwaarden die aan het Career Office ten grondslag liggen, waarin ‘professionaliteit’ en ‘kwaliteit’ een belangrijke plaats innemen.

 • Team

  Mireille Schouten

  Mireille Schouten maakt sinds 2016 deel uit van het Career Office. In 2009 is zij afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in privaatrecht. Hierna heeft zij vijf jaar als in advocaat in het familierecht gewerkt. Voor Mireille is de overstap naar het Career Office een logische. Haar hart ligt bij een pioniersfunctie en het ontwikkelen van nieuwe creatieve mogelijkheden. Als Career Officer maakt Mireille gebruik van haar ervaring in de advocatuur, waaronder haar ervaring in verschillende gesprekstechnieken.  Het Career Office streeft ernaar dat student, docent en het juridische werkveld met elkaar in contact komt en blijft. Hiervoor zet zij graag haar juridische netwerk in.

  LinkedIn

  Ellen Hiemstra

  Ellen Hiemstra werkt sinds 2016 bij het Career Office. Zij studeerde af in het privaatrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ellen werkte als jurist Arbeidsrecht bij Achmea en maakte daarna de overstap naar het opleidingswerkveld, waar zij de  Beroepsopleiding Advocatuur organiseerde en werkzaam was als secretaris van de diversiteitscommissie Advocatuur. Later ging zij aan de slag als opleidingscoördinator bij het postacademisch juridisch onderwijs van de VU Law Academy, waar Ellen zich bezig hield met de uitbouw van de dienstverlening door het ontwikkelen van diverse cursussen en leergangen voor afgestudeerde juristen en het organiseren van maatwerktrajecten voor het bedrijfsleven. Ellen wordt gedreven door het verder brengen van mens en organisatie, beschikt over een groot juridisch netwerk en werkt graag aan projecten. Studenten helpt zij graag verder in hun persoonlijke groei en het maken van de juiste keuzes. In 2012 rondde zij de Leergang Coach af bij Schouten en Nelissen.

  LinkedIn

  Helena van Veen

  Helena van Veen maakt sinds 2020 onderdeel uit van het Career Office als communicatiemedewerker. Zij studeerde in 2015 af in Engelse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Engelse Letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierna werkte Helena bijna 4 jaar bij het International Office van de VU waar zij onder andere het immigratieproces van non-EU studenten coördineerde alsmede meerdere evenementen organiseerde. Vooral de creatieve onderdelen zoals het schrijven van nieuwsbrieven en het organiseren van events sprak haar aan. Het was voor Helena dan ook een logische stap om zich te willen ontwikkelen richting het vak Marketing en Communicatie. Met behulp van een loopbaancoach heeft ze succesvol de overstap in haar carrière kunnen maken. Vanwege haar eigen zoektocht naar een passende carrière na het afstuderen, helpt zij nu graag studenten verder met hun loopbaanoriëntatie.  

  LinkedIn

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

De studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder in een gratis individueel gesprek. Online een afspraak maken

Vind vacatures, stages, bedrijven, tips en meer op de Career Portal.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Career Office Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU.