Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Profiel en strategie

Ontwikkelingen en vragen uit de samenleving dagen ons voortdurend uit. Met wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en valorisatie speelt de VU daarop in. Waardengedreven, met maatschappelijke impact en verantwoordelijkheid voor mens en planeet. Zo werken wij aan een betere wereld.

In de Strategie VU 2020-2025  hebben we stevige ambities geformuleerd die inspelen op de ontwikkelingen om ons heen op het gebied van onderwijs, onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering. Daarbij zetten we in op speerpunten die richting geven aan ons handelen: duurzaam, ondernemend en divers. Onze profielthema’s Connected World, Governance for Society, Human Health and Life Sciences en Science for Sustainability zijn nauw verbonden met onze identiteit en dienen daarbij als ons inhoudelijk kompas.

Profiel

 • Missie en Kernwaarden

  Wie deel uitmaakt van de VU-gemeenschap onderschrijft onze missie en kernwaarden.

 • A Broader Mind

  Aan de VU word je niet alleen iets, maar ook iemand. Iemand met academische bagage en met oog voor de samenleving.

  A Broader Mind

 • Art of Engagement

  We dragen de kernwaarden van de VU uit in ons onderwijs en onderzoek, en ook in de manier waarop wij met elkaar omgaan. Dat doen we onder de noemer Art of Engagement.

 • Academische vrijheid

  De Vrije Universiteit Amsterdam koestert academische vrijheid en biedt wetenschappers in nood tijdelijk een veilige haven door hen te laten lesgeven en onderzoek te laten doen.

 • Samenwerking

  De VU werkt samen met andere nationale en internationale universiteiten, overheden, organisaties en ondernemingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie.

  Aurora
  VU-UvA
  VU-UTwente

 • VU Campus

  De VU Campus in het hart van de Zuidas is een gastvrije en levendige ontmoetingsplek waar studenten, docenten, onderzoekers en bedrijfsleven samenkomen en werken aan een betere wereld.

 • Geschiedenis

  De VU werd in 1880 opgericht door theoloog, journalist en politicus Abraham Kuyper. Tot op de dag van vandaag koesteren wij onze geschiedenis en hebben wij ons karakter als bijzondere universiteit weten te behouden.

 • Internationale rankings

  De VU positioneert zich sterk op wetenschappelijke en maatschappelijke verbinding. In toonaangevende internationale rankings behoren we tot de wereldtop van universiteiten.

 • SDG-dashboard

  Het SDG-dashboard meet aan de hand van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) onze maatschappelijke impact. Zo blijkt nog beter waar de VU voor staat: de universiteit met een maatschappelijke focus.

 • Onderzoeksvisie

  Bij de VU creëren we samen impact voor een betere wereld. Dat vraagt om hoogwaardig onderzoek met een grote wetenschappelijke en maatschappelijke impact. In de VU Onderzoeksvisie ‘Relevant en betrokken’ beschrijven we ons toekomstbeeld en de ambities voor ons onderzoek, en inspireren we de onderzoeksgemeenschap binnen en buiten de VU.

Strategie