Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderwijs Biologische Psychologie

De afdeling Biologische Psychologie verzorgt onderwijs in het bachelor- en minorprogramma van de opleiding Psychologie en de nieuwe onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health. Focus in het onderwijs ligt op de gedragsgenetica.

Bachelorprogramma’s
In het eerste en tweede jaar van de bacheloropleiding Psychologie verzorgt de afdeling het inhoudelijk onderwijsaanbod van de onderdelen Biologische Psychologie en Samenspel van Genen en Omgeving, alsmede de preminor cursus Behaviour: Learning and Addiction. Daarnaast draagt de afdeling bij aan het methodologie onderwijs van Meten en Diagnostiek in het tweede jaar.

Minoren
In het derde jaar van de bachelorfase biedt de afdeling Biologische Psychologie samen met de afdeling Experimentele Psychologie de verdiepende B3 leerlijn Genen, Hersenen en Gedrag aan. Daarnaast verzorgt de afdeling voor studenten ook de verbredende universiteitsminor Psychologie en het brein.

Tweejarige researchmaster programma’s
De afdeling Biologische Psychologie is de nieuwe tweejarige en wereldwijd unieke onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health gestart in het studiejaar 2018-2019.
Meer weten? Kijk dan op: www.vu.nl/genes

Summerschool 2021
In juli 2021 organiseert de VU een aangepaste online VU Summerschool gericht op (inter)nationale studenten met een Advanced Bachelor/Master niveau.

B-theses en M-theses
Stage lopen bij de afdeling Biologische Psychologie? Bekijk het overzicht van onze stages.