Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderwijs Bewegingswetenschappen

De afdeling Bewegingswetenschappen verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen en drie (research) masteropleidingen.

Bacheloropleiding Bewegingswetenschappen

Bewegen doen we allemaal, vaak zonder erbij stil te staan. Sporters, ouderen, maar ook mensen die revalideren bewegen daarentegen vaak heel bewust. Hoe bewegen we eigenlijk en wat is er allemaal voor nodig om ons bewegend functioneren te verbeteren? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is een multidisciplinaire aanpak nodig, waarin je leert met verschillende professionals uit verschillende vakgebieden. Deze aanpak staat centraal in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen.

Premasterprogramma Human Movement Sciences

Het premasterprogramma Human Movement Sciences bestaat uit een aantal cursussen uit de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen. De samenstelling van het programma is afhankelijk je vooropleiding en van welke specialisatie je wilt doen in de master.

Master Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health (eenjarige masteropleiding)

In de Engelstalige masteropleiding Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health leren studenten multidisciplinaire wetenschappelijke kennis te vertalen naar de sport- en revalidatiepraktijk. Er is veel ruimte voor specialisatie.

Master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (eenjarige masteropleiding)

In de Engelstalige masteropleiding Musculoskeletal Physiotherapy Sciences staat klinisch onderzoek op het gebied van het musculoskeletale systeem centraal. Het doel van de opleiding is om academici op te leiden met voldoende expertise om het vakgebied van de fysiotherapie naar een hoger niveau te tillen.

Research Master Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health (tweejarige masteropleiding)

De tweejarige Engelstalige Research Masteropleiding Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health bereidt voor op een onderzoekscarriere op het multidisciplinaire gebied van het menselijk bewegen. De opleiding integreert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek met relevante vragen vanuit de klinische praktijk en sportwereld. 

De medewerkers, die doceren in deze opleidingen, zijn aangesteld binnen de verschillende onderzoekssecties van de afdeling Bewegingswetenschappen. Daarnaast bestaat er een sectie Onderwijs, waarin full time docenten en de juniordocenten van Bewegingswetenschappen werkzaam zijn.