Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Na- en bijscholing professionals | FRT

De Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit biedt naast onderwijs voor studenten en Phd’s verschillende opleidingen, trainingen en cursussen voor externe professionals die graag hun vakkennis willen blijven verdiepen maar geen bachelor of masteropleiding willen volgen.

Bij de faculteit Religie en Theologie van de VU vind je de specialisten op het terrein van religies. Of het nu gaat om de bronnen en ontwikkelingen van de grote religieuze tradities, interreligieuze verhoudingen of de rol van religie in maatschappelijke vraagstukken, de VU heeft hét kenniscentrum in huis. We zijn de thuisbasis van negen ambtsopleidingen, geven cursussen voor geestelijk verzorgers, bieden advies en verzorgen onderzoek op aanvraag. Betrokken en deskundig kijken we wat voor de samenleving kunnen betekenen.

Ruard Ganzevoort, decaan Faculteit Religie en Theologie

Na- en bijscholing professionals

Niemand is ooit uitgeleerd. Vele vakgebieden vragen om bijscholing via eigentijds, kwalitatief hoogstaand academisch onderwijs. Sociale en maatschappelijke ontwikkelingen, verandering in het persoonlijk carrièreperspectief, nieuwe regelgeving of veranderend overheidsbeleid brengen een behoefte aan nieuwe en aanvullende kennis met zich mee.

De Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit biedt naast onderwijs voor studenten en Phd’s verschillende opleidingen, trainingen en cursussen voor externe professionals die graag hun vakkennis willen blijven verdiepen maar geen bachelor of masteropleiding willen volgen.

De faculteit is een werkplaats waar academici en studenten met verschillende religieuze overtuigingen samenkomen en waarbij maatschappelijke betrokkenheid en engaged scholarship een centrale plaats innemen. Daarom is er binnen de faculteit altijd ruimte voor onze alumni’s en andere externe professionals die zich verder willen verdiepen en ontwikkelen. Dat kan in de vorm van post-academische cursussen maar evenzeer middels op maat gemaakte (incompany) trainingen. Denk daar bij aan trainingen voor middelbareschooldocenten, een training voor lokale politici op het gebied van de-radicalisatie, een training religieuze geletterdheid voor diplomaten of een training voor religieuze leiders.

De Faculteit Religie en Theologie verzorgt op aanvraag ook consultatie en advies op het gebied van religie, levensbeschouwing en onderwijs; zingeving en leiderschap, de juridische status van religieuze gemeenschappen, radicalisering en de interreligieuze dialoog. De verschillende experts binnen de faculteit zijn uitstekend in staat hun expertise naar maatschappelijke, religieuze en overheidsinstellingen te vertalen.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen cursussen.frt@vu.nl

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

secretariaat.frt@vu.nl
Het faculteitsecretariaat bevindt zich in het Hoofdgebouw van de VU, kamernummer 2E-05.

(020) 59 86620

Algemene vragen over inschrijven of collegegeld? Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Wil je meer weten over onze cursussen en professioneel advies voor jouw organisatie?

Neem contact op met Miranda van Holland via c.r.van.holland@vu.nl

Volg ons