Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kunstcollectie VU

De VU-kunstcollectie is een organisch gegroeide collectie, die door schenkingen, aankopen en opdrachten (1% regeling) is ontstaan. De collectie bestaat uit ongeveer 1.200 werken in diverse media en geeft een goed beeld van maatschappelijke en artistieke ontwikkelingen sinds eind jaren 70. De collectie bevat onder andere werken van Carel Visser, Cornelis Rogge, Tom Claassen, Philip Akkerman, Gé Karel van der Sterren, Isabelle Wenzel en Jan Banning.

Kerncollectie en gebruikerscollectie

De collectie is onderverdeeld in een kerncollectie en een gebruikerscollectie. Werken uit de kerncollectie zijn geplaatst in de openbare ruimte op de Campus met als doel te prikkelen en je te laten reflecteren op je eigen positie. De gebruikerscollectie is bedoeld als uitleencollectie waaruit afdelingen werken kunnen selecteren. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe opzet voor de kunstuitleen. Wil jij kunst op de afdeling en blijf je graag op de hoogte van de kunstuitleen. Stuur een mail naar [email protected]

Interactie tussen wetenschap en kunst

Met openbaar toegankelijke projecten en exposities betrekt de VU het publiek actief bij haar kernactiviteiten: onderwijs en onderzoek. Gedreven door een diepe nieuwsgierigheid naar de substantie van het leven en materie, onderzoeken kunstenaars en wetenschappers het leven en onze omgeving op fundamentele niveaus. De VU stimuleert de interactie tussen wetenschap en kunst vanuit het besef dat zowel kennis als ervaring nodig zijn om inzicht te krijgen in onszelf en de wereld om ons heen.

Kunstopdrachten

Neemt de VU een nieuw gebouw in gebruik, dan nodigt de universiteit kunstenaars uit om voor deze locatie een kunstwerk te maken dat op een betekenisvolle wijze belicht wat er op de VU Campus gebeurt.

De VU is aangesloten bij de Vereniging BedrijfsCollecties Nederland.

Meer weten over de bijzondere collecties van de VU?

Academisch erfgoed | Handschriften & oude drukken | HDC / Protestants erfgoed | Kaarten & atlassen | Kunst

VU Erfgoed & Collecties

Meer weten over de collectie Kunst?

Neem contact op met Wende Wallert, conservator van de Universiteitsbibliotheek

w.wallert@vu.nl

+31 621439451