Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Human Health & Life Sciences

Bij Human Health & Life Sciences werken gezondheidswetenschappers, medici en biologen, maar ook natuurkundigen, ethici, psychologen en bewegingswetenschappers samen om de zorgvragen van nu en de toekomst te beantwoorden. We eten te veel en te ongezond. We zitten teveel en bewegen te weinig. We roken, we drinken. En we vergrijzen. Deze combinatie zorgt voor onhoudbaar hoge zorgkosten. De maatschappij kan het simpelweg niet langer opbrengen. De oplossing is even simpel als complex; gezond zijn. Maar wat is dat precies? Hoe worden en hoe blijven we het?

De antwoorden vragen het uiterste van een aantal uiteenlopende disciplines, die samenkomen bij Human Health & Life Sciences (H2LS) van de Vrije Universiteit Amsterdam en VUmc. Hier werken gezondheidswetenschappers, medici en biologen, maar ook natuurkundigen, ethici, psychologen en bewegingswetenschappers samen om de zorgvragen van nu en de toekomst te beantwoorden.

Ziekte en gezondheid, voorkomen en genezen, zijn verschillende kanten van dezelfde munt. Door ziektes te ontdekken voordat ze je ziek maken, door het ontwikkelen van betere behandelmethodes, kunnen we genezen. Aan de andere kant is er voeding, bewegen en sport. Des te meer we weten over de effecten daarvan, des beter kunnen we voorkomen dat mensen ziek worden.

We stoppen echter niet bij het wat en hoe. Het vergroten van kennis roept vanzelf nieuwe vragen op. Over beleid. Over de rol van de overheid. Waar eindigt het belang van persoonlijke vrijheid en begint dat van ons collectieve welzijn? Dat zijn kwesties die juist bij de VU bijzondere aandacht krijgen. Het spectrum van H2LS strekt zich daarmee uit van molecuul tot mens tot maatschappij.

Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Door onderwijs en onderzoek in te richten langs de vier profielthema‚Äôs stimuleren we de samenwerking tussen verschillende vakgebieden. De VU biedt diverse bacheloropleidingen aan die aansluiten op het thema Human Health & Life Sciences.