Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Er bestaat niet zoiets als één waarheid

Er zijn legio mogelijkheden om een tekst te interpreteren.

“Mijn studie aan de Vrije Universiteit is niet te vergelijken met de opzet in mijn moederland Brazilië. We hebben hier zoveel meer bestudeerd en nu heb ik weet van de verschillende manieren waarop je een tekst kunt interpreteren. Hiervoor wist ik niets van de impact die de schrijver, tekst en lezer op elkaar hebben en hoe die elkaar ook nog een keer beïnvloeden. De achtergrond van de schrijver en zijn interpretatie van een tekst, het heeft allemaal invloed op de wijze waarop we ons wereldbeeld vormen en hoe we theorie in praktijk kunnen omzetten. Ik wist dat ik de juiste master had gekozen!”

MEER MOGELIJKHEDEN

“De Openbaring van Johannes is een bekend boek in Brazilië, maar de manier waarop het gelezen wordt, is vrij traditioneel en het boek schetst een behoorlijk negatief beeld van de toekomst. In Brazilië lijdt dat tot een soort onverschilligheid omdat het leven toch al vast lijkt te staan.”

LAAT JE STEM HOREN

“Ik ben bezig met het uitschrijven van een methode waarmee je het boek op een ander niveau kunt begrijpen en duiden. Daarin laat ik zien wat de invloed van het verhaal van de personen rond Jezus, het beeld beïnvloeden van Hem. Als je werkelijk begrijpt wat de strekking van het boek is dan realiseer je je eigen potentie. Ook jij bent verantwoordelijk voor de uitkomst, die staat nog niet vast zoals wordt beweerd. Dankzij mijn masterstudie zie ik mijn eigen verantwoordelijkheid meer en wil ik die ook aan anderen tonen. Ik wil een brug zijn tussen de academische studies en religie.” “Ik heb mijn studie aan de Vrije Universiteit als heel waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd en de docenten nemen de tijd voor je. Ook het internationale karakter van de universiteit trekt veel verschillende culturen aan”, aldus Wilson.

Wilson Bento uit Sao Paolo, Brazilië, Research Master Theology and Religious Studies (2016). Bachelor Theology in Brazil.