Elkaar ontmoeten in de UB

De UB is meer dan een plek om kennis te vergaren, het is ook een plek om nieuwe mensen te leren kennen, te verbinden, te inspireren en ideeën op te doen.

Studieplekken
Of je nu geconcentreerd wilt blokken voor je tentamen, creatieve idee├źn wilt uitwerken of aan de slag moet met SPSS: de UB heeft een passende studieplek voor je.
In het hoofdgebouw kan je van de 2e t/m de 14e verdieping diverse studieplekken vinden, zoals stiltezalen, samenwerkplekken en pc-werkplekken.

Omboeken
Het doel van project omboeken is om de boeken van de VU beter zichtbaar en vindbaar maken, op een manier die ervoor zorgt dat ze meer worden geraadpleegd en gebruikt.
De omvang van 30 kilometer aan boeken betekent dat we de collectie kritisch tegen het licht moeten houden. Dat geldt niet alleen voor de boeken die we anders willen aanbieden, maar ook voor boeken die in de loop der tijd minder relevant zijn geworden voor de bibliotheek.
Boeken nieuw leven inblazen doen we ook door kunst en activiteiten rondom boeken te organiseren, afgelopen jaar organiseerde omboeken bijvoorbeeld de blind book date, open mic nights en workshops over het maken van little free libraries.

Pride library
Onderzoek naar LHBTI+ (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-, intersekse personen en meer) onderwerpen is jarenlang taboe geweest. De Pride Library draagt bij aan een 'inhaalslag' op het gebied van deze onderwerpen door (wetenschappelijke) literatuur over LGBTQIA+ onderwerpen toegankelijker en zichtbaarder te maken. Voel je vrij om te studeren of rond te hangen in de Pride Library, of sluit op dinsdag aan bij de studiekring.
Je vindt de Pride Library in het hoofdgebouw op de 2e verdieping achter de liftgroep in de B-vleugel.

Green office
De missie van de Green Office VU is om substantiele en duurzame impact te hebben, door middel van het beingvloeden en samenwerken met Vrije Universiteit Amsterdam, de VU community en partners.
De Green Office VU speelt een belangrijke rol als voornaamste duurzaamheidsplatform en denktank van de VU, waarmee wij een permanente adviserende rol in alle duurzaamheids gerelateerde beslissingen innemen en als stem van de VU gemeenschap fungeren.
Het kantoor is gelegen op de begane grond in het hoofdgebouw van de VU, kamer HG KC-18.

Art science gallery
De VU art science gallery focust zich op de interactie tussen kunst en wetenschap. VU Amsterdam initieerde de galerie om de uitwisseling van multidisciplinaire kennis aan te moedigen.
De VU art science gallery kan je vinden op de Boelelaan 1111.

Heb je vragen of suggesties?

Neem contact op met de UB