Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Eep Talstra Centre for Bible and Computer

Het Eep Talstra Centre for Bible and Computer beheert de WIVU database. Deze database bevat de complete tekst van de Hebreeuwse Bijbel coderingen op woord-, woordgroep-, zins- en tekstniveau.

Het belangrijkste onderdeel van de lingu├»stische analyse is de syntactics analyse. Syntax wordt gezien als het raamwerk van de tekst, dat daarom meer aandacht verdient dan semantiek en literaire of retorische analyse.

Op 3 mei 2013 kreeg de Werkgroep Informatica Vrije Universiteit (WIVU) een nieuwe naam ter ere van de man die haar oprichtte in 1977: het Eep Talstra Centre for Bible and Computer. Op deze website vindt u meer informatie over het centrum, de medewerkerspartners en projecten en over Eep Talstra zelf.

NT Conjectural Emendation
Aanvankelijk richtte de WIVU zich vooral op het Oude Testament, maar met de naamswijziging drukt het nieuwe ETCBC de ambitie uit ook activiteiten te ontplooien op het gebied van het Nieuwe Testament. Deze ambitie krijgt onder andere vorm in het project NT Conjectural Emendation dat onder leiding staat van Bert Jan Lietaert Peerbolte en Jan Krans.

WIVU database
De WIVU database is opgenomen in de volgende software pakketten en websites:

  • als database voor onderwijsdoeleinden (voor docenten/begeleiders en studenten) in de EuroPlot software.
  • als morfologische database in de verschillende pakketten van Logos Bible Software met name in de German Bible Society Bundle.
  • als database vooronderzoeksdoeleinden bij DANS (Data Archiving and Network Services) van de KNAW.

The ETCBC offers an MA specialization in Biblical Studies and Digital Humanities. For more information download the folder: Biblical Studies and Digital Humanities

Foto