Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Cursussen & Trainingen

Op zoek naar een verdiepende cursus voor je werkzaamheden bij de GGZ, in het veld van Geestelijke Verzorging, of als docent levensbeschouwing en godsdienst? Of weet je nog niet zoveel over religie en theologie en start je graag met een beginnerscursus? De Faculteit Religie en Theologie biedt een divers aanbod cursussen, trainingen en consultatie op academisch niveau. Kies uit academische cursussen, publiekscursussen, in-company trainingen of consultatie en advies.

ACADEMISCHE CURSUSSEN

Blijf jezelf ontwikkelen met onze bij- en nascholing voor docenten, geestelijk verzorgers of voorgangers. Deze cursussen zijn ook toegankelijk en relevant voor een grotere doelgroep geïnteresseerden. Het niveau van alle cursussen is hbo en hbo+.

De eerstvolgende trainingen die we aanbieden zijn:

Deelnemers betalen per cursus; de kosten verschillen per cursus. Tentaminering is niet verplicht, maar certificering behoort wel tot de mogelijkheden.

POST ACADEMISCHE CURSUSSEN

Post academische cursussen Hindoeïsme:

Post academische cursussen Boedhisme:

PUBLIEKSCURSUSSEN

De Faculteit Religie en Theologie biedt ook algemene en publiekscursussen aan:

  • ‘Religie voor Dummies’: een spoedcursus religie voor journalisten. We geven deze cursus op aanvraag aan andere doelgroepen en, als dat wenselijk is, op locatie. Lees meer in het artikel van de EO.

Kijk ook eens bij de eerder aangeboden cursus Knippen en plakken aan de volgende generatie’, over genetische modificatie, de techniek van kiembaanmodificatie en de gevolgen voor het nieuwe leven. Deze cursus gaven we in samenwerking met Dagblad Trouw. 

IN-COMPANY TRAININGEN

Wil je meerdere werknemers tegelijkertijd trainen? Dan zijn onze op maat gemaakte in-companytrainingen een goede oplossing. Denk hierbij aan trainingen voor docenten en religieuze leiders of trainingen voor lokale politici op het gebied van de-radicalisering. Stuur een e-mail naar Miranda van Holland voor informatie over de mogelijkheden.

CONSULTATIE EN ADVIES

Op aanvraag verzorgen we consultatie en advies. Dit kan op allerlei terreinen zijn, zoals religie, levensbeschouwing en onderwijs; zingeving en leiderschap, de juridische status van religieuze gemeenschappen, radicalisering of de interreligieuze dialoog. De verschillende experts binnen onze faculteit zijn in staat hun expertise naar maatschappelijke, religieuze en overheidsinstellingen te vertalen. 

Meer informatie? Neem contact op met Miranda van Holland via c.r.van.holland@vu.nl.