Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Correcting student texts

Deze workshop is bedoeld voor docenten die in het Engels college geven en feedback willen geven op het taalgebruik in werkstukken en scripties. Ook is hij relevant voor medewerkers die in hun groep of opleiding verantwoordelijk zijn voor het onderwijs in academische communicatieve vaardigheden in het Engels, of medewerkers die collega’s aansturen bij dit onderwijs.

De workshop heeft een gezamenlijke sessie van 2,5 uur, waarin u leert werken met het ALP-feedbackpakket English Language Support online (ELS-online). Met dit feedbackpakket (universiteitsbreed beschikbaar) kunt u fouten in de studentteksten markeren met quickmarks. Deze quickmarks zijn direct gelinkt aan de relevante pagina van een feedbackwebsite en aan doelgericht oefenmateriaal over het onderwerp in kwestie. U krijgt daarbij een overzicht van de belangrijkste soorten fouten die studenten in hun schriftelijk werk maken, gebaseerd op een analyse van teksten van studenten en onderzoekers aan de VU van de laatste 30 jaar. 

Na deze gezamenlijke sessie krijgt u een thuisopdracht, toegespitst op uw behoeftes. Ofwel u bestudeert een aantal kennisclips over lastige verschijnselen in het Engels, waarna u met behulp van ELS-online een studenttekst nakijkt op het voorkomen van deze verschijnselen. Ofwel u kiest voor een meer didactisch accent, en bekijkt kennisclips over de manieren waarop lastige verschijnselen in het Engels aan studenten (of collega-docenten) kunnen worden uitgelegd.  Ook bij deze keuze levert u een eigen toepassing of verwerking in.
De thuisopdrachten worden individueel met u besproken, in een sessie van 20 minuten. 

Datum
Op afspraak

Praktische informatie
Kosten: bij twee deelnemers €240; bij 5 deelnemers  €140; bij 15 deelnemers €95.
Toegankelijk voor docenten uit alle faculteiten
Workshopcode: DOC-W-EN-1

Inschrijven
Neem voor inschrijving en informatie contact op met het ALP.

Contact
Academic Language Programme, alp.fgw@vu.nl.

Contact Academic Language Programme

Voor docenten, opleidingsdirecteuren, studieadviseurs en andere VU-medewerkers: wil je informatie over het ALP-aanbod of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP Nederlands (NT1, NT2)

Voor studenten: neem voor vragen of informatie over een cursus, workshop of coaching contact op met de ALP cursusadministratie

alp.fgw@vu.nl