Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Cookieverklaring

De Vrije Universiteit Amsterdam (hierna: VU) maakt op haar website(s) gebruik van cookies. In deze cookieverklaring staat vermeld wat cookies zijn, welke cookies de VU gebruikt, waarvoor deze worden gebruikt, hoe de cookie-instellingen kunnen worden gewijzigd en hoe cookies handmatig kunnen worden verwijderd.

Deze cookieverklaring is van toepassing op:

  1. De VU-website (https://www.vu.nl) en alle websites die eindigen op ‘.vu.nl
  2. Websites van de VU die niet eindigen op ‘.vu.nl’. Dit zijn onder meer:
    https://bachelors.vu.amsterdam, https://geweldindepsychiatrie.nl, https://o2labbuilding.com

Wanneer via cookies persoonsgegevens verwerkt worden (zoals bezochte webpagina’s, IP-adres, cookie-inhoud, referrer-URL, klik- en surfgedrag en apparaatgegevens) houdt de VU zich aan de geldende privacywetgeving. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens vindt u in de Privacyverklaring.

Deze cookieverklaring is laatst gewijzigd op 19 januari 2023.

Cookieverklaring Vrije Universiteit Amsterdam

  • 1. Wat zijn cookies?

    Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan onze website(s) worden opgeslagen op uw computer, telefoon of tablet. Naast cookies zijn er ook nog vergelijkbare technieken waarmee wij of anderen informatie op uw computer, telefoon of tablet kunnen opslaan en/of uitlezen, zoals web beacons, flash cookies, JavaScript en tracking pixels. Voor het gemak worden deze technieken ook cookies genoemd.

    Cookies maken het mogelijk om uw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoeft u bijvoorbeeld niet elke keer dat u de website(s) bezoekt opnieuw uw gegevens in te voeren, voorkeuren aan te geven of uw instellingen aan te passen. Op deze manier kunnen wij ook onze website(s) beter laten werken, kunnen we inzicht krijgen in het bezoekersgedrag op de website(s) en kunnen wij content van sociale media tonen op de website(s).

  • 2. Waarvoor gebruikt de VU cookies?

    Wij gebruiken cookies voor de volgende doelen:

    Functioneel: om onze website(s) te laten functioneren.
    Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website(s). Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld voor het uitlezen van uw browserinstellingen om onze website(s) optimaal op uw beeldscherm weer te geven, het gelijkmatig belasten van de website(s) en het opslaan van voorkeuren zoals de taal. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd.

    Analytisch: om het gebruik van onze website(s) te analyseren en te verbeteren.
    Met analytische cookies wordt het gebruik van de website(s) gemeten. Met deze meetgegevens worden statistieken gemaakt die kunnen worden gebruikt om de website(s) te verbeteren. Deze statistieken bevatten geen tot u herleidbare informatie.

    Personalisatie: om onze website(s) aan te passen met informatie die bij uw interesse past.
    Met deze cookies houden wij bij hoe u onze website(s) gebruikt. Aan de hand van uw surfgedrag op onze website(s) kunnen wij gepersonaliseerde content tonen op onze website(s).

    Sociale media: om koppelingen te maken tussen onze website(s) en sociale medianetwerken.
    Deze cookies worden geplaatst door sociale medianetwerken zoals LinkedIn, Twitter en YouTube. Bijvoorbeeld wanneer u een bericht deelt of liket via de social media buttons op onze website(s). De sociale medianetwerken kunnen hiermee uw internetgedrag zien en gebruiken voor eigen doeleinden. Welke cookies deze sociale netwerken plaatsen en hoelang deze bewaard blijven, is afhankelijk van het sociale netwerk.

    Advertenties: om relevante advertenties van de VU te tonen op andere websites.
    Deze cookies worden geplaatst door advertentiepartners. De cookies worden gebruikt om relevante advertenties van de VU te tonen op andere websites die u bezoekt. Met deze cookies kan uw internetgedrag gevolgd worden door advertentienetwerken. Welke cookies deze advertentienetwerken plaatsen en hoelang deze bewaard blijven, is afhankelijk van het advertentienetwerk.

    Let op, ook wanneer u ons geen toestemming geeft om advertentiecookies te plaatsen, is het nog steeds mogelijk dat u advertenties van de VU krijgt te zien. Deze zijn dan niet gebaseerd op uw internetgedrag op de website(s) van de VU.

  • 3. Welke cookies kunnen worden geplaatst?

    In het volgende overzicht geven wij aan welk soort cookies kunnen worden geplaatst bij een bezoek aan de website(s) van de VU. De VU streeft ernaar dit overzicht zo actueel mogelijk te houden. Wanneer u constateert dat een cookie wordt geplaatst die niet in het overzicht wordt vermeld, verzoeken wij u vriendelijk dit te melden via: vu.nl@vu.nl. Wij zorgen er dan voor dat het overzicht zo snel mogelijk wordt aangepast.

    Het is niet zo dat u bij bezoek aan onze website(s) direct alle hierna vermelde cookies worden geplaatst. Dit is afhankelijk van de specifieke pagina die u bezoekt en vaak ook van de handeling die u op de betreffende pagina verricht zoals het invullen van formulier of het aanklikken van een social media button.

    Cookies die te maken hebben met het analyseren van gebruik van de website(s), social media en advertenties worden alleen met uw toestemming geplaatst. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft de VU geen toestemming te vragen.

    CategorieGeplaatst doorCookieLevensduurDoel
    FunctioneelCoostoCOOSTO_WEBCHAT_LAST_MESSAGE
    COOSTO_WEBCHAT_USER_ID
    1 dag
    sessie
    We gebruiken de cookies om unieke gebruiker id's in op te slaan en om te kijken of het gesprek nog steeds actief is. Het tijdstip van wanneer het laatste bericht is verzonden of ontvangen wordt daarvoor opgeslagen.
    FunctioneelFormdeskrvtoken*sessieVerwerken van webformulieren. Deze cookie wordt geplaatst op het domein van Formdesk.
    FunctioneelGoogle Tag Manager (GTM)
    Google Analytics
    _dc_gtm_* (GTM)
    _gat_*
    1 minuut
    1 minuut
    Begrenzen van hoeveelheid communicatieverbindingen. In de cookieverklaring van Google wordt vermeld voor welke doeleinden Google cookies gebruikt en in de privacyverklaring van Google wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).
    FunctioneelVUClickpath:*
    cookie_consent_level
    sess_auth_vu_nl
    sessie
    1 jaar
    1 jaar
    sessie
    Optimaliseren browsersessie.
    Optimaliseren browsersessie.
    Uw gekozen cookietoestemming.
    Verwerken van webformulieren.
    AnalytischCrazy Egg_ceir, is_returning
    _CEFT
    _cer.s
    _cer.v
    _ce.s
    _ce.cch
    _ce.gtld
    ce_need_secure_cookie
    ce_successful_csp_check
    cebs
    cebsp
    1 jaar
    1 jaar
    sessie
    31 dagen
    1 jaar
    1 seconde
    1 seconde
    1 seconde
    24 uur
    sessie
    sessie
    Bijhouden en analyseren van gebruik van VU-webpagina's (zoals waar wordt geklikt of hoe een muis wordt bewogen) ter verbetering van VU-webpagina's.
    AnalytischGoogle Analytics_ga
    _ga_*
    _gac_*
    _gid
    2 jaar
    2 jaar
    90 dagen
    1 dag
    Bijhouden en analyseren van het websitegedrag van gebruikers (zoals het aantal bezoekers en de tijdsduur die een bezoeker doorbrengt op een webpagina) ter verbetering van de VU-webpagina's.
    AnalytischSelligent Sitesbss_*/SB_*
    sbt_i
    1 jaar
    1 jaar
    sessie
    Het optimaliseren van getoonde content op VU.nl naar de interesse van de bezoeker.
    Sociale mediaLinkedInaam_uuid
    bcookie
    bscookie
    lang
    lidc
    UserMatchHistory
    1 maand
    1 jaar
    1 jaar
    sessie
    1 dag
    30 dagen
    In de cookieverklaring van LinkedIn wordt vermeld voor welke doeleinden LinkedIn cookies gebruikt en in de privacyverklaring van LinkedIn wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).
    Sociale mediaYouTubeLOGIN_INFO
    PREF
    VISITOR_INFO1_LIVE
    YSC
    13 maanden
    13 maanden
    6 maanden
    sessie
    Weergave VU-webpagina's met YouTube-elementen. In de cookieverklaring van YouTube wordt vermeld voor welke doeleinden YouTube cookies gebruikt en in de privacyverklaring van YouTube wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).
    AdvertentiesFacebookfr
    _fbp
    3 maanden
    3 maanden
    Tonen advertenties van de VU op Facebook.
    In de cookieverklaring van Facebook wordt vermeld voor welke doeleinden Facebook cookies gebruikt.
    In de privacyverklaring van Facebook wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen)
    AdvertentiesGoogle Search AdsAPISID
    HSID
    NID
    SAPISID
    SID
    SIDCC
    SSID
    _gcl_au
    1P_JAR
    13 maanden
    13 maanden
    13 maanden
    6 maanden
    13 maanden
    13 maanden
    1 jaar
    13 maanden
    3 maanden
    1 maand
    Tonen advertenties van de VU op andere websites. In de cookieverklaring van Google wordt vermeld voor welke doeleinden Google cookies gebruikt en in de privacyverklaring van Google wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).
    AdvertentiesLinkedInli_fat_id
    li-oatml
    1 maand
    1 maand
    Tonen advertenties van de VU op LinkedIn. In de cookieverklaring van LinkedIn wordt vermeld voor welke doeleinden LinkedIn cookies gebruikt en in de privacyverklaring van LinkedIn wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).
    AdvertentiesSnap_sca
    _scid
    _sctr
    _scu
    _sc_at
    1 maand
    1 jaar
    1 jaar
    90 dagen
    1 jaar
    Tonen advertenties van de VU op Snapchat. In het cookiebeleid van Snap wordt vermeld voor welke doeleinden Snap cookies gebruikt en in het privacybeleid van Snap wordt vermeld hoe de privacywetgeving is geborgd (inclusief eventuele doorgifte naar derde landen).

    De asterisk (*) is bedoeld als wildcard-teken en staat voor elke mogelijke tekenreeks.

  • 4. Hoe pas ik de cookie-instellingen aan?

    U kunt uw cookie-instellingen aanpassen door de geplaatste cookies te verwijderen. U krijgt dan opnieuw de mogelijkheid om aan te geven welke cookies u wel of niet accepteert. Onder 5 wordt vermeld hoe u cookies kunt verwijderen.

  • 5. Hoe verwijder ik cookies?

    De meeste cookies hebben een vastgestelde bewaartermijn. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw websitebezoek meer registeren. U kunt er ook voor kiezen om cookies handmatig te verwijderen voor het verstrijken van de bewaartermijn.

    Om cookies te verwijderen gaat u naar de instellingen van uw internetbrowser (bijvoorbeeld Microsoft Edge, Google Chrome of Safari). Het is ook mogelijk om uw internetbrowser zo in te stellen dat u bericht krijgt als een website gebruik maakt van cookies. U kunt dan elke keer opnieuw bepalen of u hiervoor toestemming geeft. Voor meer informatie hierover kunt u de helpfunctie van uw internetbrowser gebruiken.

  • 6. Bij wie moet ik zijn voor vragen over cookies?

    Uw vragen over de werking of het gebruik van bepaalde cookies kunt u stellen via: vu.nl@vu.nl.

  • 7. Hoe kan ik mijn privacyrechten uitoefenen?

    Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft u - onder bepaalde voorwaarden - het recht op inzage in de persoonsgegevens die van u verwerkt worden, het recht om uw persoonsgegevens te verbeteren indien deze feitelijke onjuistheden bevatten, het recht om uw persoonsgegevens te wissen, het recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u deze privacyrechten wil uitoefenen, kunt u dit kenbaar maken bij de Functionaris voor Gegevensbescherming van de VU via:

    Vrije Universiteit Amsterdam
    Functionaris voor Gegevensbescherming
    De Boelelaan 1105
    1081 HV AMSTERDAM
    functionarisgegevensbescherming@vu.nl

    Om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen, zal u worden gevraagd zich te legitimeren. Zo wordt gecontroleerd of het verzoek door de juiste persoon is gedaan.

    U heeft ook het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen over de wijze waarop de VU uw persoonsgegevens verwerkt.

    Meer informatie over uw rechten kunt u vinden op: Rechten van betrokkenen - Autoriteit Persoonsgegevens.

  • 8. Wijziging cookieverklaring

    De cookies die wij gebruiken voor onze website(s) kunnen worden aangepast. Dat betekent dat deze cookieverklaring ook kan worden aangepast. In het geval van substantiële of wezenlijke aanpassingen zullen wij maatregelen nemen om die aanpassingen effectief onder uw aandacht te brengen.