Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Collectie Van Koetsveld

De collectie Van Koetsveld bevat zo’n 150 boeken geschreven door en/of uit de bibliotheek van ds. C.E. van Koetsveld (1807-1893). Deze 19e-eeuwse collectie is aangevuld met materiaal over ds. Van Koetsveld. De collectie is een schenking van Quintus van Koetsveld en mevrouw Marja Visscher.

De collectie kan omschreven worden als pastorie-literatuur. Door middel van fraai uitgegeven ‘schetsen uit de pastorij’, ‘snippers van de schrijftafel’, preken en meer godsdienstige en zedelijke publicaties geeft ds. Van Koetsveld een levendig beeld van zijn werk als predikant en, sinds 1878, hofpredikant.

Opvallend is de aandacht van Van Koetsveld voor kinderen, getuige titels als ‘Uit de kinderwereld’ en ‘Op de wandeling, vertellingen aan mijne jeugdige vrienden’.

De boeken uit de collectie Van Koetsveld zijn te vinden via LibSearch. Acht boeken uit deze collectie zijn gedigitaliseerd en raadpleegbaar via de Beeldbank van de UB.
Het archief van ds. Van Koetsveld wordt bij het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme bewaard onder nummer 503.

Uit de collectie Van Koetsveld

Uit de collectie Van Koetsveld

Ds. C.E. van Koetsveld, Een voetreis 100 jaar geleden. ’s-Gravenhage, A.N.W.B., Toeristenbond voor Nederland, [1928]. Signatuur: XU.08362.-

Meer weten over de collectie Handschriften & oude drukken?

Neem contact op met Willemien van Dijk, conservator van de Universiteitsbibliotheek

+31 20 59 85184

t.w.f.van.dijk@vu.nl