Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Een scriptie schrijven doe je niet zomaar even. Het is een klus met veel haken en ogen, waar je flink in verstrikt kunt raken. Als je in de situatie komt dat je het 'even niet meer ziet', kan het handig zijn om te praten met een ervaren coach. Die kan je helpen om het overzicht terug te krijgen, of om te bedenken welke stappen je moet nemen om uit de impasse te raken. Soms heb je daar een enkel gesprek voor nodig, soms is het effectiever om een reeks van gesprekken te voeren.

Ook als je problemen hebt met specifieke aspecten van taal kun je afspreken voor een individueel coachinggesprek. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in een Engelstalige opleiding zit terwijl het al een tijdje geleden is dat je een grammaticacursus Engels hebt gedaan; het kan ook zijn dat je van je docent hoort dat er fouten in je Nederlands zitten terwijl je niet goed weet wat die fouten dan zijn. Een coach kan je helpen om deze feedback te begrijpen en kan je laten zien waar jouw aandachtspunten liggen. Je coach weet ook welke hulpmiddelen er zijn om je 'probleemgebieden' aan te pakken.

In alle gevallen zal de coaching niet gaan over de inhoud van je tekst. De coaches zullen je tekst ook niet voor je verbeteren of de tekst voor je schrijven; ze zullen je wel helpen je tekst zelf te verbeteren en verder te schrijven, en je schrijf- en taalvaardigheid te verhogen.

Als je je aanmeldt voor coaching, krijg je een afspraak met een van de ALP-docenten. Met hem of haar bespreek je je problemen en kijk je naar je tekst. ALP-docenten hebben veel ervaring met schrijfproducten van studenten uit alle disciplines, en kunnen snel zien welke weg je het beste kunt inslaan. Ze zijn eigenlijk je meest ideale lezer, omdat ze in de meeste gevallen niets van jouw vakgebied weten en dus in het gesprek precies de ‘onwetende’ vragen kunnen stellen die jou weer op koers helpen.

De kosten van een coachingsgesprek bedragen €25. Het gesprek duurt twintig minuten.

Je schrijft je in door het  inschrijfformulier Schrijfcentrum in te vullen. 

Contact
Meer weten? Neem contact op met Gea Dreschler