Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Back to Campus

Wij kijken er enorm naar uit jullie weer te ontvangen op onze campus. Hopelijk wordt het collegejaar 2021-2022 een jaar waar we corona achter ons kunnen laten. We gaan ervan uit dat we onze campus weer volledig kunnen inzetten voor onderwijs zodat er weer belangrijke échte ontmoetingen zijn tussen jou en je medestudenten en je docenten. Fysieke ontmoeting staat centraal, en natuurlijk nemen we de positieve ontwikkelingen op het gebied van online onderwijs mee.

We bereiden ons voor op een volledig inzet van de campus aankomend collegejaar. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen rond de coronamaatregelen op de voet en houden jullie via deze pagina op de hoogte.

VU INTRODUCTIEDAGEN 2021

De VU Introductiedagen voor eerstejaars bachelorstudenten vinden op 25, 26, 27, 30 en 31 augustus plaats. Zij maken in vijf dagen tijd kennis met de universiteit, hun studiegenoten en Amsterdam. Ze horen alle ins en outs over de opleiding, volgen workshops, gaan sporten en doen mee aan culturele activiteiten - met een feestelijke afsluiter in Amsterdamse clubs. Voor studenten die niet vijf dagen lang willen deelnemen is er ook een tweedaags programma gericht op de studie. Dit programma vindt deels op de campus en deels online plaats. Op www.vu.nl/introductiedagen vind je de laatste informatie.

Voor de internationale masterstudenten worden er aankomstdagen georganiseerd die starten op 23 augustus.

Deze zomer hebben we hoogstwaarschijnlijk nog te maken met coronamaatregelen. We doen ons uiterste best om  een leuk programma op de VU te organiseren, maar het kan zijn we het moeten aanpassen aan de dan geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Onderwijs

 • Hoe ziet het onderwijs eruit in het collegejaar 2021-2022?

  We hebben ervaren hoe digitale innovaties ons helpen ons onderwijs beter in te richten. We groeien verder in het activerend onderwijs met de inzet van blended learning. Een deel van het onderwijs zal daarom ook volgend jaar online gegeven worden, ondersteund met digitale tools. Als universiteit kunnen we zo hoogwaardig en toekomstbestendig onderwijs bieden aan onze huidige én toekomstige studenten. Fysieke ontmoeting blijft natuurlijk cruciaal voor onze studenten. Door het collegejaar 2021-2022 op deze manier in te richten bieden we studenten het beste van beide werelden: online maar vooral ook offline.

  De VU werkt met een flexibel rooster, waarbij we de campus weer volledig inzetten voor het onderwijs, maar waarin ook op- en afgeschaald kan worden naar een ‘1.5m rooster’. Op deze manier is de VU voorbereid op diverse scenario’s en kan er zo effectief mogelijk van de campusruimte gebruik worden gemaakt, terwijl de veiligheid en toegankelijkheid van de campus geborgd blijven.

 • Ben ik verplicht om een vaccinatiebewijs te hebben voordat ik aan mijn studie begin?

  De VU gaat komend academisch jaar uit van een volledig gebruik van de campus, zonder anderhalve meter en zonder aanvullende beperkingen zoals een coronatoegangsbewijs.

 • Hoe worden tentamens afgenomen in het collegejaar 2021-2022?

  De VU gaat komend academisch jaar uit van een volledig gebruik van de campus. Dat betekent voor tentamens dat toetsen zoveel mogelijk fysiek op de campus of op een door de VU aangewezen externe locatie worden afgenomen.

 • Welke coronamaatregelen gelden er straks op de campus?

  De verwachting is dat na de zomervakantie de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven. Na 13 augustus geven we hier de laatste stand van zaken. Benieuwd welke maatregelen nu nog gelden? Kijk dan op www.vu.nl/coronavirus.

 • Virtuele Campus Tour

  De VU campus vernieuwt en is blijvend aan het veranderen. De komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar. Er worden nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld en er zijn levendige ontmoetingsplekken zoals de Botanische Tuin, het Science café en Eat Meet Work in het O|2 Labgebouw en 3D@VU.
  Ontdek de campus in 360 graden

Contact

 • Studenten

  Studentenbalie
  Heb je vragen over in- en uitschrijven, collegegeld en intekenen voor onderwijs, voor het aanvragen van een cijferlijst en voor het waarmerken van een diploma? Kijk eerst of je vraag in de FAQ’s staat. Vraag niet beantwoord, neem dan contact op met de studentenbalie. Antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot doorstroom, inschrijving en toelating kun je ook vinden op deze webpagina.

  studentenbalie@vu.nl | +31 (0)20 598 5020
  - Bereikbaarheid per mail: op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
  - Bereikbaarheid per telefoon: ma t/m vr van 10.30 – 12.30 uur en 14.00 – 16.00 uur
  - Bereikbaarheid fysieke balie: de fysieke balie is tot nader orde gesloten. Zodra de coronamaatregelen op de VU het toelaten, zal de balie heropend worden en zullen wij dat hier aangeven.

  Studievoortgang
  Maak je je zorgen over je studievoortgang? Heb je vragen over welk effect deze periode kan hebben op je studie? Of zit je met andere vragen waar je zelf niet uitkomt? De studieadviseurs zijn zowel telefonisch als per mail te bereiken. Op VUweb vind je de juiste gegevens voor jouw opleiding.

  Studentenwelzijn
  We weten dat deze tijd ook voor veel onduidelijkheid en onrust kan zorgen. Heb je meer behoefte om met iemand te praten? Ook de studentenpsychologen zijn er voor je. Je kunt ze het beste bereiken via studentenpsychologen@vu.nl of via VUweb. Kijk op dit platform voor een overzicht van de ondersteuning die de VU biedt.

 • Studenten buitenland

  International Support Services
  Contactinformatie voor internationale studenten (of studenten die naar het buitenland gaan) en medewerkers vind je hier. Informatie voor internationale studenten vind je op deze webpagina van International Office.