Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Ben je afgestudeerd aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen? Dan blijf je als alumnus lid van onze academische gemeenschap.

Via het VU Alumni Netwerk kun je in contact blijven met oud-studiegenoten en actief participeren binnen de universiteit. Daarnaast kun je als alumnus deelnemen aan activiteiten die je verder helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat bieden wij?

 • Alumniservices
  Sportcentrum VU
  Het Sportcentrum VU verzorgt een groot aantal sporten voor studenten, alumni, medewerkers van de VU en niet-studerenden. 
  Theater Griffioen
  Theater, cabaret, cursussen en films in één cultuurcentrum.
  EBSCO - Toegang tot academische artikelen
  Als VU-alumnus heeft u gratis toegang tot online wetenschappelijke bronnen. U kunt via Ebsco de volledige artikelen uit ruim 4.400 tijdschriften raadplegen. Behalve eenmalig zoeken op een onderwerp, kunt u ook alerts instellen over de onderwerpen van uw keuze .
  VU orkest
  Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam dat in 1962 is opgericht. In Nederland is het orkest dankzij de inzet van haar leden en dirigent één van de grootste studentenorkesten. De studenten voeren samen laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit in wereldberoemde zalen in binnen- en buitenland. Elk half jaar is er een nieuw programma. 
  Hortus Botanicus
  De Hortus Botanicus van de VU is in 1967 opgezet ten behoeve van onderwijs en onderzoek, met name voor de faculteit Biologie. De tuin ligt achter het Academisch Ziekenhuis van de VU en beslaat een oppervlakte van circa 1 ha. met ongeveer 1000 m2 aan kassen. De Hortus is op werkdagen gratis toegankelijk van 08.00 – 16.30 uur. De Hortus Botanicus organiseert gedurende het jaar meerdere evenementen .
  Exposities hoofdgebouw en campusterrein
  Het Exposorium houdt zich al ruim 40 jaar bezig met de volgende taken: tentoonstellingen organiseren van hedendaagse beeldende kunst, fotografie, vormgeving, architectuur, etc. Het onderhouden van de VU-kunstcollectie: kunstwerken bestemd voor representatieve openbare ruimten in de gebouwen.
  UB VU
  De Universiteitsbibliotheek biedt modern ingerichte studiezalen en informatie- en uitleenpunten, met een open opstelling van boeken en ander studiemateriaal, grotendeels op basis van zelfuitleen. Ook als alumnus kunt u gebruik maken van de diensten van de UB.
  HOVO - VU vanaf vijftig
  Volg colleges aan de VU bij HOVO Amsterdam : academisch niveau, maar zonder studieverplichting. HOVO biedt cursussen van 2 tot 10 bijeenkomsten die meestal overdag plaatsvinden.
 • Vervolgonderwijs

  Na uw afstuderen kan de faculteit nog veel voor u op het gebied van ontwikkeling en professionalisering betekenen. De faculteit biedt u onderstaande mogelijkheden.

  VU School of Governance  
  VU School of Governance biedt opleidingen, cursussen en masterclasses voor ervaren professionals op het gebied van professional governance, organisatievraagstukken en managementdilemma’s, sociaal ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. De opleidingen en cursussen van VU School of Governance voor professionals zijn kleinschalig en intensief. Ze worden gegeven door hoogleraren en docent-wetenschappers van topniveau, die in alle opleidingen en cursussen een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Dit doen zij door de meest recente theorieën, werkveldervaringen van deelnemers en onderlinge intervisie te combineren. Lees meer.

  Contractonderwijs
  Een bijzondere vorm van contractonderwijs is aanschuifonderwijs. Aanschuifonderwijs houdt in dat u als niet-student bepaalde vakken kunt volgen. Hebt u geen tijd om een volledige studie te beginnen, maar wilt u wel meer leren over onderwerpen die bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan bod komen? Dat kan via het aanschuifonderwijs. Als alumnus krijgt u 30% korting op het cursusaanbod. Lees meer.

  Graduate school of social science
  De VU Graduate School of Social Sciences (VU-GSSS), opgericht in 2010, maakt deel uit van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Het is de ambitie van de faculteit om een hoge kwaliteit van onderzoek te waarborgen. Met uiteenlopende activiteiten op het gebied van onderwijs, kwaliteitscontrole en het versterken van de research community, ondersteunt de VU-GSSS alle promovendi in hun academische ontwikkeling. Lees meer.  

 • VU Magazine

  Als u goed geïnformeerd wilt blijven over wetenschappelijke ontwikkelingen, nieuws en interessante activiteiten op de VU en de Faculteit der Sociale Wetenschappen, dan kunt u zich aanmelden voor VU Magazine. Maandelijks krijgt u dan een update in uw mailbox.

 • Overig aanbod voor Alumni

  Een leven lang leren wordt steeds belangrijker: je bent dan ook nooit uitgeleerd. Je kunt als alumnus terecht voor vervolgonderwijs, trainingen en beurzen. Op deze pagina vind je het aanbod aan activiteiten voor alumni.